Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els jubilats hauran d'esperar per poder accedir als horts ecològics de Cal Dània de Torredembarra

Els usuaris no hi poden anar perquè no en són propietaris, però l'Ajuntament estudia compaginar l’activitat amb els horaris de sortida de la gent gran

Imatge d'arxiu dels horts ecològics de Cal Dània, a Torredembarra Imatge d'arxiu dels horts ecològics de Cal Dània, a Torredembarra ARXIU / INFOCAMP
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dimecres, 06 Mai 2020 19:12

Les persones jubilades usuàries dels horts ecològics de Cal Dània de Torredembarra hauran d'esperar una mica, abans d'accedir a les parcel·les. Algunes d'elles ho havien demanat, basant-se en la norma que autoritzar anar a horts no professionals, des d'aquest mes de maig. Però l'Ajuntament de Torredembarra ha recordat que la norma només autoritza a poder anar a aquests horts "a aquelles persones que tinguin l'hort en propietat i sempre de manera individual". En el cas que ens ocupa, els usuaris de Cal Dània no són propietaris, sinó usuaris amb possessió temporal.

Els horts de Cal Dània són un conjunt de parcel·les ocupades actualment per prop de 40 persones amb una mitjana d’edat de més de 70 anys. Fins al moment, l’equipament ha estat tancat i cuidat agrícolament per un operari de Brigada ambiental que ha respost a tots els requeriments de les persones usuàries en matèria de collites i reg de les parcel·les i que, a més, ha fet les collites i trasllat als domicilis que així ho han sol·licitat.

No obstant, la Regidoria de Sostenibilitat de Torredembarra està treballant en l'elaboració d'un pla de reobertura del equipament, que permeti compaginar l’activitat amb els horaris de sortida a la via pública de les persones jubilades que conreen els horts i garantir, especialment, la seva seguretat en quant a col·lectiu vulnerable. Mentrestant, es continuarà prestant el suport de manteniment dels conreus per part de l’operari de Brigada ambiental.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: