Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Sirusa gestiona 245 tones de residus sanitaris de la covid-19 a la planta de Tarragona

El centre també ha rebut deixalles de la zona de confinament específic de la Conca d'Òdena

Imatge d'arxiu de la planta de Sirusa, al polígon Riu Clar de Tarragona Imatge d'arxiu de la planta de Sirusa, al polígon Riu Clar de Tarragona ARXIU / SIRUSA
Medi Ambient ACN
Dijous, 09 abril 2020 17:07

En menys de vint dies, l'empresa Servei d'Incineració de Residus Sòlids Urbans (Sirusa) ha gestionat 245.000 quilos de residus sanitaris procedents de la covid-19 dels centres del Camp de Tarragona -l'àrea de servei de la planta ubicada al polígon Riu Clar-, a més dels procedents de la zona de confinament específic de la Conca d'Òdena. Segons informa la companyia, des de l'inici de l'estat d'alarma la planta tarragonina forma part de la cadena de serveis sanitaris en la gestió de la crisi, i està considerada una infraestructura de servei obligatori i inclosa dins del sector essencial.

Sirusa apunta que l'Agència de Residus de Catalunya (ARC) manté un contacte diari, directe i fluid, per avaluar l'evolució de la situació i coordinar el servei, atès que es va autoritzar la valorització dels residus sòlids urbans provinents de l'àrea de confinament de la Conca d'Òdena i altres residus sanitaris esterilitzats d'àmbit local.

L'empresa afirma que els treballadors sempre han operat i operen d'acord amb les proteccions individuals adequades, i que s'han introduït protocols interns per tractar de minimitzar l'impacte de potencials situacions més greus, com podria ser l'aturada parcial o total de l'activitat.

Sirusa és l'empresa explotadora de les instal·lacions de la planta de valorització energètica del polígon Riu Clar de Tarragona. Està participada en un 95% per la Mancomunitat d'Incineració de Residus Urbans del Camp de Tarragona i en un 5% per la societat Avança de la Generalitat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: