Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Treballadors del servei de recollida de Cambrils, queixosos per la quantitat de brossa fora dels contenidors

L'empresa  de neteja Secomsa fa una crida a la ciutadania per protegir les persones que fan la recollida de residus al Baix Camp

Brossa de tot tipus dipositada fora dels contenidors, a Cambrils Brossa de tot tipus dipositada fora dels contenidors, a Cambrils INFOCAMP
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dijous, 02 abril 2020 11:09

El confinament a les cases pel coronavirus ha provocat un augment de les deixalles i objectes que els treballadors del servei de recollida troben fora dels contenidors. Aquesta situació genera risc de contagi no només de la comunitat, sino també dels operaris, que han d'agafar la deixalla amb les mans, en lloc de limitar-se a buidar els contenidors amb la grua del camió.

El Baix Camp no és cap excepció i municipis com Cambrils és on s'observen més aquestes conductes incíviques. Alguns treballadors del servei de recollida de Cambrils consultats per InfoCamp es mostren queixosos per la quantitat de brossa que troben diàriament tant al poble com a les urbanitzacions, així com residus voluminosos deixats a la intempèrie.

brossa fora Cambrils 2

A diferència d'altres col·lectius de risc de contagi -com els sanitaris-, aquests treballadors se senten "oblidats" per una part de la població i alerten del risc que suposa deixar la brossa fora del seu lloc: "Cada vegada que algú deixa la brossa fora del contenidor està posant en risc tant als treballadors com als propis veïns", explica Albert Massó, operari del servei de recollida.

Secomsa fa una crida a la ciutadania per protegir la seva plantilla

La presidenta de l'empresa comarcal de neteja, Secomsa, Rosa M. Abelló, feia una crida la setmana passada demanent a la ciutadania "que es faci un reciclatge de forma correcta, que es posi cada residu al lloc corresponent i sobretot que no es deixin restes fora del contenidor, perquè això és un perill per a les persones treballadores”.

L'empresa participa activament en l'aturada de la pandèmia amb accions com netejar i desinfectar tots els contenidors dels municipis on treballa en breus períodes de 2 o 3 dies. En aquest sentit, demana la col·laboració de la ciutadania per evitar contagis i, dona instruccions per fer-ho possible: a les àrees de contenidors s'ha de dipositar únicament fracció orgànica, envasos lleugers, envasos de vidre, paper/cartró i resta; no s'han de deixar residus fora dels contenidors, perquè les persones que fan la recollida no entrin en contacte directe amb els residus; i 
qualsevol altre residu (mobles, etcètera) s'ha de guardar a casa fins que s'aixequin les restriccions de circulació per portar-los a la deixalleria.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: