Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Salou incrementa el servei d’hidroneteja a la via pública per desinfectar

La recollida selectiva de residus, paper i cartró, envasos, vidre, matèria orgànica i fracció resta, manté la freqüència establerta

Imatge d'un operari realitzant l'hidroneteja per desinfectar la via pública Imatge d'un operari realitzant l'hidroneteja per desinfectar la via pública AJUNTAMENT DE SALOU
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dissabte, 21 Març 2020 12:09

L’Ajuntament de Salou incrementa el servei d’hidroneteja a la via pública i manté les freqüències de la recollida selectiva de residus –paper i cartró, envasos, vidre, matèria orgànica i fracció resta–, per tal d’assegurar les millors garanties sanitàries a la població, durant l’estat d’alarma decretat pel Govern espanyol.

L’actual crisi sanitària comporta prioritzar la prestació dels serveis de caràcter essencial, vinculats, directament, al manteniment de la salut, la seguretat i el benestar de les persones. Aquests serveis fan referència a la recollida de residus i neteja viària; a la neteja i desinfecció de centres i edificis públics; i a la xarxa de sanejament municipal. A través de l’empresa UTE Salou Net, el consistori de Salou desinfecta, regularment, tots els contenidors de brossa, per tal que els salouencs i les salouenques hi puguin dipositar, amb les millors condicions de seguretat, els residus domèstics que es generen, diàriament.

Per contra, hi ha altres serveis que es redueixen i que, fins i tot, es deixen o es deixaran de prestar, com són la recollida comercial; la recollida al sector de la restauració i l’hoteler, i també romandrà tancada la deixalleria.

Aquests recursos es reorganitzen, ara, per incrementar la neteja i desinfecció de contenidors; així com per a la higiene d'espais públics estratègics i accessos del Centre d’Alta Resolució (CAR) de Salou; de la comissaria de Policia; dels exteriors de supermercats i botigues d'alimentació; de les residències d'avis i de les farmàcies. En alguns casos, la freqüència es diària, i, en d’altres, es de dies alterns o de fins a dos dies a la setmana, depenent de la concurrència de cada lloc. Els contenidors es netejaran dos cops al dia: al matí, amb aigua calenta, i a la tarda, amb desinfectant.

A més, l'empresa ha posat en marxa un protocol de seguretat en el treball, destinat a la prevenció del COVID-19. Es tracta d’una normativa estricta i, en el compliment de la qual, tot el personal hi està compromès.
 
Responsabilitat social

D’altra banda, l’Ajuntament demana que la ciutadania llenci els residus dins dels contenidors corresponents, i no els deixi a l’exterior. En aquest sentit, l’alcalde de Salou, Pere Granados, apel·la a la responsabilitat individual i col·lectiva, i a la importància de ser, en aquestes circumstàncies, més cívics que mai, “per tal de garantir la seguretat dels ciutadans i ciutadanes, i també, la dels treballadors i treballadores que vetllen per garantir aquest servei”. El batlle també ha convidat la població a “fer una reflexió sobre la necessitat de reciclar i gestionar, de forma responsable, els nostres residus”.

Per la seva banda, el regidor de Serveis Generals, Jesús Barragán, ha manifestat que “s’han establert mesures de protecció entre els treballadors/es, per prevenir contagis; i s’ha incrementat, també, la neteja i la desinfecció de bateries de contenidors”. A més, “prioritzem la higiene a través de mitjans mecànics, en lloc de manuals, de manera que aquests darrers es destinaran al reforç de la hidroneteja en espais públics”, ha indicat l’edil, tot assegurant que “l’Ajuntament de Salou garantirà, també, la neteja i desinfecció de centres i edificis públics, i la xarxa de sanejament municipal, com a serveis de caràcter essencial per a la població”.

Altres contractes que no participen d’aquest caràcter essencial, però que han de seguir prestant-se per no descuidar el manteniment de la via pública són jardineria, manteniment d'edificis i enllumenat públic, però a un nivell mínim o de guàrdia.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: