Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els municipis de la costa central catalana afirmen que cal un "canvi de paradigma" sobre la gestió de les platges

Diverses de les localitats del Garraf, el Baix Penedès i el Tarragonès han constituït el Pacte de Coma-ruga d'Adaptació al Canvi Climàtic

Imatge dels integrants del Pacte de Coma-ruga d'Adaptació al Canvi Climàtic Imatge dels integrants del Pacte de Coma-ruga d'Adaptació al Canvi Climàtic AJUNTAMENT DEL VENDRELL
Medi Ambient ACN
Dimecres, 19 Febrer 2020 18:37

Els municipis de la costa central catalana consideren que fenòmens com el Gloria, que ha causat desastres de consideració a bona part del litoral, demostren que cal un "canvi de paradigma" sobre la gestió de les platges. Així ho expressen en un comunicat, després que aquest dimecres hagin constituït el Pacte de Coma-ruga d'Adaptació al Canvi Climàtic. L'acte ha tingut lloc a l'Oficina de Turisme del Vendrell. L'alcalde d'aquesta localitat, Kenneth Martínez, ha destacat que en el marc del pacte es treballarà per una gestió "sostenible i integral" del litoral de la costa central catalana, entre Vilanova i Tarragona. També es promouran les "bones pràctiques" entre els municipis i es farà "front comú davant les administracions superiors".

La reunió havia estat convocada per la regidora de Platges de l'Ajuntament del Vendrell, Bárbara Peris, i el regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Calafell, Aron Marcos, per tractar els efectes dels temporals marítims i com encarar la problemàtica de forma conjunta. Hi han assistit representants dels governs municipals de Sitges, Vilanova i la Geltrú, Cubelles, Cunit, Roda de Berà, Creixell, Torredembarra, Altafulla i Tarragona.

Els municipis que han participat en aquesta reunió comparteixen una unitat geogràfica de costa que comprèn diferents comarques i demarcacions provincials. Els uneix, però, l'impacte dels efectes del canvi climàtic sobre les platges "que no entén de fronteres administratives", segons s'indica en un comunicat que han fet públic els integrants del pacte.

Acords com el que s'ha subscrit aquest dimecres han de servir, doncs, per crear "consciència d'unitat" i per plantejar "propostes concretes" a les administracions superiors.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: