Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant vol ser autosuficient elèctricament

El Ple aprova, per unanimitat, programar la instal·lació d'aerogeneradors i plaques fotovoltaiques i deixar de pagar rebut elèctric

Plaques fotovoltaiques instal·lades en un edifici públic de Santa Coloma de Farners Plaques fotovoltaiques instal·lades en un edifici públic de Santa Coloma de Farners ARXIU / INFOCAMP
Medi Ambient Redacció Infocamp
Diumenge, 16 Febrer 2020 18:11

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant s’ha compromès a programar durant els propers cinc anys la instal·lació d’aerogeneradors i plaques fotovoltaiques per esdevenir un consistori autosuficient elèctricament i deixar de pagar rebut elèctric.

Aquest és un dels acords que s’han adoptat en el darrer ple que va tenir lloc el dijous 13 de febrer, arran de la proposta presentada per la CUP-AMUNT, transaccionada amb el PSC, JxCat, la FIC, ERC i el PP. Aquesta proposta va ser aprovada amb els vots a favor de tots els grups polítics municipals.

Ple de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant celebrat el 13 de febrer: 

ple Vandellòs i Hospitalet febrer 2020

Canvis en l'ordenança de control i tinença d'animals

En el ple municipal també es va donar llum verda a la proposta de resolució de JxCat sobre la conveniència de modificar l’ordenança municipal de control i tinença d’animals i d’establir mesures contra l’incivisme i per actualitzar el cens caní, amb els vots a favor del PSC, JxCat, ERC, Cs i PP i l’abstenció de la FIC i la CUP. En concret, es va acordar facilitar a la ciutadania el mètode d’inscripció dels seus gossos al cens municipal caní, perquè no hagi d’adreçar-se a la Policia Local.

La idea és que els propietaris dels animals només hagin d’anar a un dels tres establiments veterinaris del municipi, on els censaran les seves mascotes mitjançant un programa online compartit amb el departament municipal que tingui la competència en aquesta matèria. Un cop censat l’animal, al cap d’uns dies l’Ajuntament enviarà una carta al propietari per facilitar una xapa cívica que, a través d’un codi QR, permeti identificar l’animal en cas de pèrdua o robatori o en cas d’actituds incíviques del propietari, com ara no recollir les deposicions.

Una altra de els mesures acordades amb l’aprovació d’aquesta proposta consistirà en la posada en marxa enguany, per part de l’Ajuntament, d’una campanya informativa dirigida als propietaris de tots els animals no censats perquè els inscriguin al cens, cosa que és obligatori; i una campanya informativa per erradicar els excrements de gossos a la via pública i sensibilitzar la població sobre la importància de mantenir el municipi net.

En aquest sentit cal recordar que l’ordenança municipal de control i tinença d’animals estableix sancions per no tenir els animals censats i per no recollir les seves deposicions, aprovada el febrer de 2016.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: