Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Incrementen el cabal de sortida des de la presa del Catllar per recuperar el riu Gaià des del punt de vista ambiental

S'alliberaran fins a 3 m3/s d'aigua durant tres dies per netejar la llera i millorar els hàbitats

Cabal que s'està alliberant des de la presa del Catllar Cabal que s'està alliberant des de la presa del Catllar ACA
Medi Ambient Infocamp/ ACN
Dimarts, 04 Febrer 2020 13:24

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha incrementat el cabal de sortida des de la presa del Catllar des d'aquest dimarts i fins al dijous per recuperar el riu Gaià des del punt de vista ambiental. S'alliberaran fins a 3 m3/s d'aigua durant tres dies per netejar la llera de llims i fangs provinents del temporal Gloria, reperfilar-la, arrossegar la vegetació i afavorir els diferents hàbitats del riu.

La darrera llevantada ha provocat que l'embassament del Catllar hagi incrementat considerablement el volum d'aigua embassada, el que permet fer una crescuda controlada d'aigües avall.

L'actuació està consensuada amb Repsol, propietària de la presa. El cabal del Gaià és habitualment nul o fins a 0,124 m3/s.

presa del Catllar

Mesures previsores 

Durant les maniobres de desembassament, el cabal pot augmentar de forma sobtada a la llera principal i afectar trams baixos i guals. És per això que des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) es recomana als ajuntaments dels municipis afectats (El Catllar, la Riera de Gaià, Altafulla i Tarragona) que mantinguin el tancament de punts baixos, guals, accessos a la llera i creuaments de riu a nivell i que avisin a les persones que facin activitats a la llera del riu.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: