Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Generalitat va multar Iqoxe el 2015 per no passar a temps els controls de qualitat de l'aire

També va detectar que havia produït més material del permès, però l'expedient no va acabar en sanció

Imatge d'arxiu de la planta d'Iqoxe Imatge d'arxiu de la planta d'Iqoxe ARXIU / INFOCAMP
Medi Ambient ACN
Dijous, 16 Gener 2020 23:24

La Generalitat va multar el 2015 l'empresa Iqoxe, on dimarts hi va haver una explosió que va comportar tres morts i set ferits, per no passar a temps els controls de qualitat de l'aire, segons ha avançat el diari 'Ara' i ha confirmat el Departament de Territori i Sostenibilitat. Aquest fet va comportar a la firma una multa de 20.000 euros, tot i que en va pagar 12.000 per fer-ho dins del termini de bonificació. Posteriorment, Iqoxe va passar els controls de qualitat de l'aire i els resultats no van ser objecte de multa.

D'altra banda, una inspecció de la Generalitat va detectar el mateix any que l'empresa havia produït més òxid d'etilè del que tenia permès. Es va obrir un expedient per aquesta qüestió, però finalment no va acabar en sanció.

Pel que fa a les conseqüències de l'accident del dimarts, a les deu de la nit d'aquest dijous els Bombers han començat el transvasament de l'òxid de propilè del tanc que va explotar cap a una cisterna.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: