Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'avaria de la canonada del CAT a l'Ampolla no estarà arreglada fins diumenge al matí

Municipis i indústries estan confiats que mentrestant podran garantir el subministrament d'aigua amb recursos propis

Imatge d'un dels llocs afectats per la baixada d'aigua de la canonada rebentada a l'Ampolla, el 3 de gener del 2020 Imatge d'un dels llocs afectats per la baixada d'aigua de la canonada rebentada a l'Ampolla, el 3 de gener del 2020 ELOI TOST / ACN
Medi Ambient ACN
Divendres, 03 Gener 2020 19:09

El Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) estima que la canonada principal de la xarxa del mini-transvasament de l'Ebre a Tarragona no estarà reparada i podrà tornar a estar en servei fins diumenge al matí, en un període de 36 hores. El servei es restablirà progressivament a tots els consorciats, 63 ajuntaments i 26 indústries de Tarragona i l'Ebre, que no disposen d'aigua del CAT des d'aquest divendres al matí. Els municipis i també les indústries no temen per partir problemes de subministrament perquè tots ells disposen de dipòsits o pous que permetran garantir l'abastiment d'aigua durant el temps que durarà la reparació.

L'avaria de la canonada l'ha causat el col·lapse d'un tub de formigó pretesat al costat de l’AP7, al terme municipal de l’Ampolla, i ha estat substituït per un d'acer. Les persones afectades es poden posar en contacte amb el CAT per fer arribar les seves reclamacions sobre els desperfectes que ha ocasionat l'avinguda d'aigua després que rebentés la canonada. El Consorci demana a la població que per poder conèixer les possibles afectacions i restriccions del servei en l'àmbit particular, es posin en contacte amb els seus ajuntaments o amb les empreses concessionàries del servei d’aigua.

Mentrestant els municipis i les empreses a qui subministra el CAT es mostren confiats que es podrà gestionar la situació amb normalitat en les pròximes hores. Fons de l'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) han enviat un missatge de tranquil·litat, ja que les indústries disposen de fonts d'abastiment alternatives per aquests casos, que "ja estan funcionant correctament". Es tracta de dipòsits, pous i de la planta d'aigua regenerada, que funciona a ple rendiment. Si es compleixen les previsions del CAT per resoldre l'avaria, no preveuen afrontar cap problema per seguir operant.

A Sant Carles de la Ràpita, un dels municipis més dependents del subministrament del Consorci, han activat recursos hídrics propis i segons ha explicat l'empresa concessionària de la xarxa d'abastiment de la Ràpita, el subministrament està garantit per als pròxims dies. En aquests moments es consumeix aigua dels dipòsits i pous municipals. Pel que fa a Deltebre, que forma part de la mancomunitat Deltatres (que també inclou Camarles i l'Aldea), disposen de dos pous per abastir els municipis durant dos dies i ja estan actius. Deltebre a més compta amb un tercer pou que permetria allargar encara més aquest recurs alternatiu per a l'abastiment d'aigua.

Des de l'Ajuntament d'Amposta també expliquen que el subministrament d'aigua potable a la ciutat no es veu afectat per l'avaria perquè la captació es fa de pous i només s'abasteixen amb aigua del CAT en episodis puntuals i sobrevinguts per problemes en aquests pous. Des d'Amposta s'ha enviat maquinària municipal a l'Ampolla per ajudar en les tasques de neteja dels desperfectes que ha causat l'avinguda d'aigua. A l'Ametlla de Mar estan fent un seguiment dels consums de la població, a la qual s'ha demanat restringir-los als "mínims necessaris" perquè amb l'ús actual, no hi haurà problemes d'abastiment durant un o dos dies, gràcies a l'aigua disponible als dipòsits municipals.

Pel que fa al Camp de Tarragona, l'empresa proveïdora d'aigua de la Canonja, el Catllar, Tarragona i Els Pallareros, Ematsa, ja ha assegurat que no es preveuen problemes d'abastiment, però preveient que la reparació s'allargarà i per les maniobres que s'estan realitzant, es poden produir reduccions de pressió puntuals en alguns punts de la ciutat de Tarragona. Tampoc a Salou i la Pineda, on comparteixen un dipòsit que conté actualment 30.000 metres cúbics de reserva, es preveuen problemes. Això permetrà donar servei a la població durant tres o quatre dies, depenent de l'ús que se'n faci.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: