Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els consorciats del CAT es queden sense subministrament d'aigua mentre es repara la canonada de l'Ampolla

L'aigua s'ha endut una vintena de vehicles i els veïns es refan de l'ensurt mentre es comença a netejar i arreglar els desperfectes

El lloc de l'avaria de la canonada del CAT a l'Ampolla, amb els operaris treballant El lloc de l'avaria de la canonada del CAT a l'Ampolla, amb els operaris treballant ELOI TOST / ACN
Medi Ambient ACN
Divendres, 03 Gener 2020 12:25

El Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) ha tallat el seu subministrament als seus consorciats mentre repara a contrarellotge la canonada rebentada a l'Ampolla (Baix Ebre). Es tracta de 63 Ajuntaments i 26 indústries de les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona. Molts municipis s'abasteixen mentrestant de dipòsits i pous propis. A l'Ampolla mentrestant s'han retirat 23 vehicles danyats i mobiliari que l'avinguda d'aigua ha arrossegat a la zona del barranc de la Borrasca i s'està netejant el fang i arreglant els desperfectes. Segons informa el CAT, el trencament l'ha causat el col·lapse d'un tub de formigó pretesat al costat de l'AP-7 i han activat tots els recursos, materials, tècnics i personals per fer front a "la greu situació".

El CAT segueix treballant per reparar amb urgència el trencament de la canonada del tram principal de la xarxa que va des de l'Estació de Tractament d'Aigua Potable de l'Ampolla a Tarragona. La fractura s'ha produït pel col·lapse d'un tub de formigó pretesat, al costat de l'AP-7, al terme municipal de l'Ampolla, i ha provocat una gran avinguda d'aigua que ha arrossegat mobiliari i vehicles aparcats a la zona del barranc de la Borrasca de l'Ampolla, als volts de les tres de la matinada.

Una de les rotondes properes al barranc de la Borrasca amb vehicles afectats per la baixada d'aigua (ANNA FERRÀS / ACN): 

barranc borrasca CAT canonada

"L'aigua baixava tan fort que s'ha emportat vehicles, contenidors i ha arrencat l'asfalt dels carrers però no hem de lamentar danys personals", ha celebrat l'alcalde de l'Ampolla, Paco Arasa. L'ensurt ha estat notable sobretot per als propietaris dels cotxes afectats. "Ens hem aixecat per portar el nen al metge i l'havíem aparcat un metre i mig més amunt i ens hem espantat perquè no el trobavem. Estava damunt d'un altre cotxe", ha explicat Pedro Ginés. Havia comprat el vehicle fa cinc mesos i ha estat vetllant-lo al carrer, mentre païa el "xoc" inicial, i esperava que la grua se l'emportés. El cotxe ha quedat ple de vegetació i fang, amb la lluna davantera completament trencada així com les portes i els baixos. "Anirem als Mossos per preguntar què podem fer perquè ara mateix no sé res i no sé ni què he de fer", ha dit consternat.

Per la seva banda, el CAT ha confirmat que ha tallat el seu subministrament a tots els consorciats perquè s'ha activat el protocol d'actuació d'emergència. Cada consorciat ha hagut de posar en marxa recursos propis per abastir d'aigua els seus municipis. Com ha explicat Arasa, així està passant a l'Ampolla. "Tenim un dipòsit bastant gran que estava al 100% i un pou d'abastiment alternatiu i a la resta de municipis dependrà de l'abast de l'avaria que estan calculant en aquests moments però que esperem que es repari com més aviat millor i no crec que afecti molts municipis", ha apuntat l'alcalde.

Una de les poblacions més dependents del subministrament del CAT, per exemple, és Sant Carles de la Ràpita (Montsià). L'Ajuntament ha demanat als veïns que "facin un ús mínim i responsable d'aigua" al municipi durant les pròximes hores, mentre s'avalua l'avaria i es repara.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: