Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Jornada de voluntariat ambiental a la Zona Humida de la Resclosa del Catllar

En aquesta jornada es van presentar els treballs de restauració ecològica i funcional de la zona i es van plantar espècies del bosc de ribera

La jornada de voluntariat ambiental forma part del projecte de restauració de la zona humida de la Resclosa del Catllar La jornada de voluntariat ambiental forma part del projecte de restauració de la zona humida de la Resclosa del Catllar AJUNTAMENT DEL CATLLAR
Medi Ambient Redacció Infocamp
Diumenge, 15 Desembre 2019 17:07

L’Associació Mediambiental La Sínia d’Altafulla va convocar, aquest dissabte 16 de desembre, una nova jornada de voluntariat ambiental a la Zona Humida de la Resclosa del Catllar. La jornada va servir per presentar els treballs de restauració ecològica i funcional del tram fluvial del riu Gaià que l’entitat hi ha dut a terme aquestes darreres setmanes. A la vegada, es va fer una plantada d'espècies pròpies del bosc de ribera en diversos punts de l'espai.

A la jornada de voluntariat ambiental hi han assistit, entre alres, representants de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), de Repsol, l'alcalde del Catllar, Joan Menso, i la regidora Ariadna Tous.

plantada el Catllar

El projecte de restauració

Es tracta d’un projecte finançat en un 80% per l’Agència Catalana de l’Aigua, que s’emmarca en la línia de subvencions per a actuacions de recuperació de riberes i de millora de l'estat ecològic en zones humides amb acords de custòdia. L’Ajuntament del Catllar i Repsol es fan càrrec del 20% restant de l’import total del projecte.

La intervenció ha permès l’ampliació i la reestructuració geomorfològica del canal fluvial del riu al sector nord de la zona d’actuació. També s'han extret sediments a la bassa fluvial de la resclosa, per tal de consolidar i recuperar la profunditat i superfície d’aquesta zona humida. A més, ha permès la recuperació de la funcionalitat de la comporta de la resclosa i el canal de desguàs, amb la seva substitució per una de nova; i la revegetació de la zona d’actuació i l’eliminació de peus de flora al·lòctona.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: