Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El GEPEC guanya el Premi Medi Ambient per la seva trajectòria

Territori i Sostenibilitat també atorga el Premi Escoles Verdes 2019 a l’Escola Bernardí Tolrà de Vila-rodona, l’Institut Berenguer d’Entença de l’Hospitalet de l’Infant i l’Escola El Bosc de Mont-ral

Representants del GEPEC reben el Premi Medi Ambient 2019 de la Generalitat de Catalunya Representants del GEPEC reben el Premi Medi Ambient 2019 de la Generalitat de Catalunya GEPEC
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dimecres, 04 Desembre 2019 08:22

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va lliurar el passat 21 de novembre el Premi Medi Ambient 2019 i el Premi Escoles Verdes 2019, en un acte celebrat a la Universitat de Girona. En la modalitat de trajectòria de protecció i millora del medi ambient, el jurat ha reconegut enguany dues candidatures: el Grup d'Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans (GEPEC) i el Consorci del Ter.

GEPEC, 34 anys vetllant per la conservació del patrimoni natural

En el cas del GEPEC, el jurat ha valorat que fa 34 anys que l’associació vetlla per la conservació del patrimoni natural de Catalunya i en especial de les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. El GEPEC promou la divulgació i sensibilització de l'entorn local mitjançant un extens programa d'activitats, projectes de restauració del territori, acords de custòdia, l’educació ambiental, recerca aplicada i treballs de millora d'hàbitats. Va ser clau, en els seus inicis, en la defensa del riu Montsant, amenaçat per una presa, i la serra Major on es volien instal·lar centrals eòliques quan encara no s’havia creat el Parc Natural de Montsant, la creació del qual l’entitat va defensar en tot moment.

En la modalitat de recerca, innovació i desenvolupament, la Generalitat ha premiat la candidatura 'Estudis sistemàtics d'endemismes de muntanyes de Tarragona i implicacions per la conservació', de Marc Aixarch Curto, de la qual destaca la rigorositat en el plantejament del treball utilitzant les tècniques habituals d’anàlisi. El projecte premiat se centra en aclarir alguns dels principals i més antics interrogants pel que fa a la identitat taxonòmica d’endemismes de massissos muntanyencs de la demarcació, en especial el massís dels Ports.

Premis Escoles Verdes 2019

En la de trajectòria de millora continuada en el procés d'ambientalització integral del centre i en la implicació en la millora del seu entorn, el jurat ha acordat premiar dos centres educatius: l'Escola Tolrà (Vila-rodona) i l'Institut Berenguer d'Entença (Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant).

El jurat destaca de l'Escola Bernardí Tolrà de Vila-rodona el seu treball competencial, la forta vinculació al territori i la incidència en la vida del municipi. Pel que fa a l'Institut Berenguer d’Entença de l’Hospitalet de l’Infant, es valora el treball continu i constant, i la incorporació d’actuacions noves en tots els àmbits: currículum, gestió, implicació en l’entorn i treball en xarxa. També se li reconeix el fort vincle curricular de totes les actuacions.

Finalment, en la modalitat d’actuació singular de millora i transformació del seu entorn, el jurat ha distingit dos centres: Escola Pérez Sala de Vilassar de Mar (Maresme) i Escola El Bosc de Mont-ral (Alt Camp). De l'Escola El Bosc, el jurat distingeix el seu projecte 'Què ens aporten les sortides setmanals al bosc?'. El considera “molt ben treballat des del punt de vista de l’aprenentatge significatiu, amb una metodologia activa i molt vinculat a un currículum competencial” i en destaca el treball amb persones i entitats del territori.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: