Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Vila-seca celebra, un any més, la Setmana Europea de Prevenció de Residus

Del 18 al 22 de novembre, es realitzaran una cinquantena d’activitats mediambientals com xerrades i tallers de prevenció de residus als centres educatius i altres espais del municipi

Els infants de 2n de primària de les escoles de Vila-seca podran participar de l’activitat 'La Deixalleria Mòbil va a l’escola' Els infants de 2n de primària de les escoles de Vila-seca podran participar de l’activitat 'La Deixalleria Mòbil va a l’escola' CEDIDA
Medi Ambient Redacció Infocamp
Diumenge, 17 Novembre 2019 20:27

L’Ajuntament de Vila-seca celebra un any més la Setmana Europea de Prevenció de Residus, una iniciativa de caràcter europeu per sensibilitzar la població de la necessitat de reduir la generació de deixalles. Per això, del 18 al 22 de novembre, es realitzaran una cinquantena d’activitats mediambientals com xerrades informatives i tallers de prevenció de residus en tots els centres educatius del municipi i altres espais de Vila-seca.

Els més petits de les escoles s’aproparan a les problemàtiques de la presència de residus al mar a través de la història del Pop Plastopus, que els explicarà les seves aventures i els animarà a emprendre actituds com el reciclatge. Un any més, els infants de 2n de primària de les escoles de Vila-seca podran participar de l’activitat 'La Deixalleria Mòbil va a l’escola' per tal de conèixer el seu funcionament, així com els impactes que generen en el medi els residus que s’hi dipositen. Per la seva banda, els alumnes de l’Escola Cal·lípolis visitaran la deixalleria de la Pineda i els alumnes de l’Escola de la Plana participaran a l’activitat Plastioles, en la qual tractaran la reducció, reutilització i reciclatge a través de l’elaboració d’una titella.

Els alumnes de 1r d’ESO dels instituts de secundària del municipi, reflexionaran sobre la generació de residus en els esmorzars que realitzen al centre educatiu, amb l’objectiu d’emprendre una actitud proactiva en la minimització dels residus. Per la seva banda, els alumnes de 2n d’ESO assistiran a la xerrada de prevenció i gestió dels residus municipals i els de 4t d’ESO simularan l’acció d’anar a comprar per identificar criteris de consum responsable, en l’activitat anomenada 'L’Ecocompra'.

                                                                     Taller de residus a la Pineda: 

taller residus a la Pineda

A més d’aquestes activitats, la regidora de Cultura, Coneixement i Relacions Cíviques, Manuela Moya, pronunciarà la xerrada “Què se’n fa dels nostres residus i què podem fer per a reduir-los?” en diversos espais. En primer lloc, tindran lloc als instituts de Vila-seca, els dies 19 i 20. El 19 de novembre a les 18.00 h aquesta xerrada també tindrà lloc a l’Esplai de Gent Gran Sant Esteve de Vila-seca, i el dijous 21 de novembre es farà a l’Aula 15 (a les 9 del matí) i al Centre de Formació d’Adults (a les 11 del matí). Aquestes xerrades permetran conèixer la gestió de residus al municipi i propostes per a minimitzar-los i tots els assistents rebran, de forma gratuïta, material per a fomentar la recollida selectiva i la correcta gestió dels residus.

Cal recordar que Vila-seca és el municipi de més de 15.000 habitants de la demarcació de Tarragona que obté millors resultats de recollida selectiva, amb un percentatge del 51,64%, assolint així els requisits legals de la Unió Europea, que fixa a un 50% la recollida selectiva a nivell municipal per a l’any 2020. Tot i aquests resultats, cal seguir avançant en aquesta línia de millora per a incrementar encara més la recollida selectiva i reduir la generació de residus.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: