Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Demanen a la UNESCO que declari la Platja Llarga reserva natural de la biosfera

Un miler de persones ja s'han adherit a la campanya de S.O.S Platja Llarga al portal Change.org que té l'objectiu de protegir l'àmbit del litoral tarragoní

S.O.S. Platja Llarga ha iniciat una campanya de recollida de signatures a Change.org per protegir aquest àmbit del litoral S.O.S. Platja Llarga ha iniciat una campanya de recollida de signatures a Change.org per protegir aquest àmbit del litoral S.O.S. PLATJA LLARGA
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dilluns, 11 Novembre 2019 11:06

La plataforma S.O.S. Platja Llarga ha engegat una campanya de recollida de signatures a través del portal Change.org que té per objectiu demanar a la UNESCO "que declari el nostre territori reserva natural de la biosfera i ens ajudi a protegir aquest paisatge verge de gran valor". La petició es fa extenssiva a totes les administracions públiques.

Els grups ecologistes recorden que l'Anella Verda i Blava reuneix els valors paisatgístics, naturals i culturals propis del territori, és un pulmó vital per a la salut de les persones i ajuda a lluitar contra el canvi climàtic.

La plataforma alerta que el Litoral Tarraconense "es troba assetjat per un conjunt d'amenaces urbanístiques que trituren el territori, provocant la destrucció dels pulmons que netegen la contaminació -del aire i l'aigua- provinent de la indústria".

Les "amenaces" denunciades

Amb la protecció de l'àmbit de la Platja Llarga, S.O.S. Platja Llarga vol "posar fi a les amenaces actuals que permeten la Llei de Costes i la Llei de el Territori, i que beneficien el sector de la construcció, el consum de terra, l'explotació dels recursos hídrics per sobre de les capacitats de sostenibilitat d'aigua existents, l'increment de l'accessibilitat en vehicle privat, càmpings sobre sòls humits i dunes costaneres, permeten la utilització de maquinària pesada en època de nidificació de tortugues marines".

En concret, la plataforma ecologista denuncia els següents plans urbanístics com a possibles "amenaces" per al litoral tarragoní:

1. Pla Parcial 40 (PP40) - Es contempla un hotel darrera de la Platja Llarga (al costat de la Ciutat Residencial) i centres comercials, prop de l'hotel, en zona humida i un connector estret de la platja Llarga.

2. Pla Parcial 24 (PP24) -La Budellera: El pla preveu la construcció d'un nou barri a Llevant, amb edificis (més de 4000 habitatges). Aquest pla afectaria a veïnes i veïns -que han mostrat la seva oposció-, camps de conreu, zones apícoles, zones d'esbarjo per a la gent de la ciutat, la connectivitat ecològica, recursos vitals, etc.

3. Pla Parcial 41 (PP41) - Es preveu la construcció de nous habitatges i urbanitzacions a la Vall de l'Loreto o "Terres Cavades."

4. Pla Parcial 43 (PP43) - Actualmen es troba en període d'al·legacions. El pla preveu la construcció d'un hotel i una nova urbanització a Mas d'en Sorder. Els ecologistes recorden que ja es van tal·lar arbres el 2016 per l'ampliació dels camps de golf Costa Daurada.

Compromisos amb l'Agenda 2030

Així mateix, la plataforma recoda a l'administració pública el compromís oficial per al compliment de l'Agenda 2030, amb els objectius de "conservar i utilitzar de forma sostenible els oceans, els mars i els recursos marins per al desenvolupament sostenible i de promoure l'ús sostenible dels ecosistemes terrestres, lluitar contra la desertificació i canvi climàtic, paralitzar i invertir la degradació de les terres i frenar la pèrdua de la diversitat biològica".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: