Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'AEQT demana a les empreses que treballen amb “pellets” de plàstic que s'adhereixin al seu programa de control

L’Associació Empresarial Química de Tarragona presenta el projecte 'OCS-Zero Pellet Loss' als agents perquè apliquin bones pràctiques de neteja i control dels “pellets” per evitar que hi hagi fuites al medi ambient

L'AEQT va organitzar dijous una sessió informativa a la Cambra de Tarragona davant d'empreses que treballen amb “pellets” de plàstic i formen part de la seva cadena de valor L'AEQT va organitzar dijous una sessió informativa a la Cambra de Tarragona davant d'empreses que treballen amb “pellets” de plàstic i formen part de la seva cadena de valor AEQT
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dissabte, 09 Novembre 2019 14:42

L’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) va organitzar dijous una sessió informativa per tal de presentar el seu projecte 'OCS-Zero Pellet Loss' a la resta d’agents implicats en la cadena de valor dels “pellets”.

Gairebé una trentena de professionals, representant més de 20 companyies que operen al territori, van assistir a la jornada, incloent-hi empreses de reciclatge, d’emmagatzematge, operadors logístics, transportistes, rentadors de cisternes... Companyies que, igual com les productores, també treballen amb “pellets” de plàstic i formen part de la seva cadena de valor.

El projecte, en el qual l’AEQT treballa des de fa gairebé dos anys, està emmarcat en la iniciativa mundial Operation Clean Sweep (OCS), un programa voluntari per a la gestió responsable, amb la finalitat d’ajudar a que en totes les operacions en les quals es manipuli gransa de plàstic s’apliquin bones pràctiques de neteja i control dels “pellets” i aconseguir així que no hi hagi fuites al medi ambient.

Les empreses de l’AEQT que produeixen gransa estan adherides a la iniciativa, però perquè el projecte tingui èxit i l’objectiu de “Zero Pellet Loss” (pèrdua zero de pellets) sigui possible, cal que no només les empreses productores hi estiguin adherides i n’apliquin els seus estàndards, sinó que és necessari que també ho facin la resta de companyies implicades en la cadena de valor.

És per això que l’AEQT ha organitzat la sessió informativa d’avui, que ha tingut lloc a la Cambra de Comerç de Tarragona, i en la qual s’ha traslladat als assistents la importància que les seves empreses s’adhereixin al programa OCS al llarg del 2020.

Josep Francesc Font ha estat l’encarregat de donar la benvinguda en nom de l’AEQT; posteriorment Juan Ruiz, de Plastics Europe, ha exposat les característiques del programa mundial OCS, i finalment el director d’Aitasa i coordinador del projecte 'OCS-Zero Pellet Loss', Daniel Montserrat, ha explicat com s’està treballant la iniciativa en el si de l’AEQT per tal d’aplicar-la al territori.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: