Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona acull les noves sessions del procés de participació sobre el futur de l’aigua a Catalunya (2022-2027)

Els temes que es tractaran aquest dijous 7 de novebre s'adrecen al sector de l’Administració, l’agroramader i el forestal

L'ACA organitza a Tarragona una nova sessió del Procés de participació corresponent al 3er Cicle de planificació hidrològica per al pe­ríode 2022-2027 L'ACA organitza a Tarragona una nova sessió del Procés de participació corresponent al 3er Cicle de planificació hidrològica per al pe­ríode 2022-2027 TERRES DEL GAIÀ
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dijous, 07 Novembre 2019 08:02

El passat 26 de setembre l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) va iniciar un Procés de participació corresponent al 3er Cicle de planificació hidrològica per al pe­ríode 2022-2027. Aquest procés obeeix a la Directiva Marc Europea sobre masses d’aigua, i ha de servir per definir les problemàtiques principals, i definir l’estratègia, els criteris i les prioritats per afrontar-les.

El procés es divideix en quatre fases, la primera fou la de presentació. Els dijous 7 i 14 de novembre el procés participatiu es trasllada a Tarragona en la segona fase que es treballarà sectorialment, amb l’objectiu de recollir reptes i propostes de cadascun dels sectors: Administració, Agroramaderia i forestal, Associacions ambientals i Empresa i industria.

Finalment, la tercera fase seguirà els següents eixos temàtics a través de tallers de propostes, la participació és oberta a qualsevol interessat per un o més temes: Contaminació urbana, industrial i sanejament; Contaminació associada a pràctiques agrícoles i ramaderes; Qualitat hidromorfològica, biològica i cabals ambientals; Garantia d’abastament, eficiència, estalvi i consum; Planificació dels riscos associats a la inundabilitat contaminació urbana, industrial i sanejament.

La darrera fase recollirà totes les idees sorgides de les fases anteriors.

Terres del Gaià

Una de les entitats que participarà avui en el procés és Terres del Gaià, ssociació que reivindica el territori del riu Gaià en les vessants mediambientals, patrimonials i desenvolupament rural. Des de l'associació, recorden que, amb l'experiènica d'anteriors processos, "hem comprovat com coses que vam dir ara fa 12 anys encara estan per resoldre. També constatem una participació més baixa del que ens agradaria".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: