Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El vent registra ràfegues de 124 km/h a l'Hospitalet de l'Infant i de 114 km/h a Mont-roig del Camp

La ventada s'intensifica arreu de Catalunya i els Bombers ja han rebut més de 100 avisos

Els Bombers de la Generalitat retirant la teulada metàl·lica de Benissanet amb l'ajuda d'una grua de gran tonatge, el 3 de novembre del 2019 Els Bombers de la Generalitat retirant la teulada metàl·lica de Benissanet amb l'ajuda d'una grua de gran tonatge, el 3 de novembre del 2019 BOMBERS DE LA GENERALITAT
Medi Ambient ACN
Diumenge, 03 Novembre 2019 13:14

La ventada s'ha intensificat aquest matí arreu de Catalunya i els Bombers ja han rebut un total de 105 avisos fins a migdia, 73 només en el lapse de 10 a 12 hores. Gran part de les actuacions són per retirar arbres caiguts o a punt de caure, elements estructurals de la via pública com fanals, tendals, tanques o cartells, i sanejar alguna façana. Cap persona ha resultat ferida. Els avisos als Bombers estan molt repartits per les regions d'emergències de Girona (25), Regió Metropolitana Sud (22), Lleida (18) i Camp de Tarragona (18). El telèfon d'emergències 112 ha rebut un total de 193 trucades fins a les 12 hores per la ventada, la majoria al Barcelonès, Segrià i Tarragonès. Segons les dades de les estacions automàtiques de Meteoclimatic i Meteocat, destaquen registres com els 124 km/h de l'Hospitalet de l'Infant, els 114,5 km/h de Mont-roig del Camp, els 103,3 km/h del Perelló, els 97,6 km/h d'Alguaire o els 91 km/h de les Borges Blanques.

Com a incidència més destacada, a Benissanet (Ribera d'Ebre), les ràfegues de fins a 90 km/h de mestral han arrencat la teulada metàl·lica de 10x10 metres d'un habitatge, que ha anat a parar sobre una casa veïna.

L'impacte ha malmès algunes de les teules i s'ha avisat una grua de gran tonatge per retirar el teulat metàl·lic, al número 21 del carrer de Sant Vicenç. Cap de les dues cases està habitada. Dues dotacions dels Bombers –amb l'ajuda d'una autoescala- han actuat a la zona. Protecció Civil manté l'alerta del pla Ventcat i recomana molta prudència en les activitats a l'aire lliure, sortides al bosc i en la mobilitat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: