Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Taller per a construir caixes refugi per a ratpenats al Camp de Mart de Tarragona

L'activitat, que es farà aquest dissabte al matí amb la col·laboració de les Tecletes, forma part del projecte 'Biodiversitat urbana'

Una de les caixes refugi per a ratpenats que va instal·lar l'Ajuntament de Sant Cugat per combatre els mosquits tigre Una de les caixes refugi per a ratpenats que va instal·lar l'Ajuntament de Sant Cugat per combatre els mosquits tigre AJUNTAMENT DE SANT CUGAT DEL VALLÈS
Medi Ambient Redacció Infocamp
Divendres, 18 Octubre 2019 11:11

La conselleria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Tarragona va encarregar un projecte de sensibilització sobre la biodiversitat urbana a Tarragona, com a primer pas per a la seva conservació i promoció. Arrel d’aquesta iniciativa, aquest dissabte al matí es farà un taller de construcció de caixes refugi per a ratpenats al Camp de Mart amb la participació de les Tecletes.

El projecte 'Biodiversitat urbana' té com objectiu donar a conèixer la diversitat biològica a la nostra ciutat, divulgar aquesta biodiversitat i implicar a la ciutadania en la seva conservació. Una de les primeres tasques ha estat seleccionar espais rellevants de biodiversitat, segons la seva importància ecològica i segons la seva ubicació. Aquests espais són: les zones verdes de l'Anella Mediterrània i el Camp de Mart.

Actualment s’estan duent a terme les prospeccions biològiques per determinar amb més exactitud els valors naturals presents a cadascun dels espais. Però, de moment, cal destacar la presència de falciot que nia a la Muralla del portal del Roser i la presència de blauet (Alcedo attis) al llac de l'Anella Mediterrània, on hi pesca amb freqüència.

En funció de la localització d’aquests espais, s'ha contactat amb entitats que estiguin interessades en participar en el projecte. D’una banda, les Tecletes, que participaran dissabte, dia 19, al Camp de Mart en el taller de ratpenats i construcció de caixes refugi i, d’altra banda, amb Eskurri Esplai de Bonavista, que farà un altra activitat el 26 a l’Anella Mediterrània.

El taller de ratpenats i construcció de caixes refugi al Camp de Mart, amb les Tecletes, es desenvoluparà d’11 a 13 hores. Les caixes refugi es penjaran la tarda del dia 25 amb la presència de les Tecletes.

Els ratpenats, necessaris per la biodiversitat urbana

Els ratpenats són els únics mamífers voladors presents al territori que han vist adaptada la seva morfologia per tal de poder desplaçar-se volant. Totes les espècies que hi ha a Catalunya s'alimenten a partir d'insectes i per aquest motiu les persones se’n poden veure beneficiades.

A banda, la seva presència enriqueix la diversitat biològica dels espais on s'hi troben presents, no només perquè regulen les poblacions dels insectes a partir dels quals s'alimenten, sinó també perquè un major nombre d'espècies significa una millor qualitat ecològica dels espais.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: