Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La recollida selectiva porta a porta s'implantarà el 2020 a Montblanc i a sis municipis més de la Conca

La prova pilot del 'Porta a porta' feta a Montblanc i la prova amb contenidors intel·ligents de Rocafort de Queralt incrementen fins al 80% els nivells de recollida ben feta

La prova pilot al casc antic i al recinte emmurallat de Montblanc va assolir nivells de recollida selectiva del 80% La prova pilot al casc antic i al recinte emmurallat de Montblanc va assolir nivells de recollida selectiva del 80% ARXIU / AJUNTAMENT DE MONTBLANC
Medi Ambient Josep Cartanyà
Dilluns, 14 Octubre 2019 10:15

Montblanc i Rocafort de Queralt han superat amb molt bon nota les proves pilots dels nous sistemes de recollida selectiva que s'han fet enguany. Des de l'1 d'octubre, a Montblanc, es va fer el 'Porta a porta' al casc antic i al voltant de les Muralles, mentre, des del 4 de juny, a Rocafort de Queralt es va fer una prova amb contenidors intel·ligents. En ambdós casos, els nivells de recollida selectiva ben feta han arribat fins al 80%, molt superior al nivell habitual.

El conseller comarcal de Medi Ambient de la Conca de Barberà, Josep Amill Canela, ha fet una valoració molt satisfactòria de les proves realitzades i ha recordat que "la recollida ben feta, sense tants residus impropis, ens beneficia a tots" i ha anunciat que els nous sistemes de recollida selectiva s'implantaran progressivament a tota la comarca durant el primer trimestre del 2020.

Canela ha explicat que el nou contracte preveu la implementació de la recollida porta a porta a un total de set municipis de la comarca (Montblanc, l'Espluga de Francolí, Santa Coloma de Queralt, Barberà de la Conca, Sarral, Vimbodí i Poblet i Vilaverd). Mentre que als altres quinze municipis de la Conca es preveu canviar els contenidors per uns de nous i dotar amb targes de control els de rebuig i d’orgànica.

Per la seva banda, el regidor de Medi Ambient de Montblanc, Santi Porta, ha explicat que la prova pilot va afectar l'àmbit de 865 habitatges i ha destacat que "la participació en la prova va ser del 65% de llars". En el cas de Montblanc, Porta ha remarcat que els habitatges que s'han acollit a la prova han arribat al 80% de recollida selectiva ben feta, en comparació al 50% dels que no l'han feta, i també considera molt significatiu que en el porta a porta només s'han generat un 2% de residus impropis (reciclats de forma incorrecta).

Nova maquinària, nous vehicles i nova planta

El regidor Santi Porta també ha anunciat que altres mesures del nou model de recollida seran "el canvi de tots els contenidors per uns de nous més grans, l’adquisició de nous vehicles per portar a terme la recollida (alguns dels quals elèctrics i de GLP), la creació d’un nou servei de recollida de voluminosos, la creació d’una app per interactuar amb els usuaris, etc."

La finalitat última de tots aquests canvis és fomentar l’increment del percentatge de residus que es recull de forma selectiva. En aquests moments, a la comarca, aquest percentatge està situat en un 50%, molt per sobre de la mitjana catalana. Però des de fa una sèrie d’anys no experimenta un augment significatiu i es vol arribar al voltant del 70%.

Val a dir que, en aquesta matèria, també es preveu la construcció a curt termini d’una planta de triatge de les escombraries no reciclades al Centre Comarcal de Tractament de Residus situat a l’Espluga de Francolí que serà finançada íntegrament per la Generalitat amb un cost superior als tres milions d’euros.

L'empresa encarregada serà la mateixa

Cal recordar que el Ple del Consell Comarcal de la Conca de Barberà va aprovar el mes de setembre el nou contracte amb l’empresa encarregada de portar a terme la recollida i el tractament de les escombraries a tota la comarca. L’empresa que ha gunyat el concurs ha estat una Unió Temporal d’Empreses (UTE) formada per Urbaser SA i Corporación CLD Servicios Urbanos de Tratamientos de Residus SL.

Es tracta d’un contracte amb una durada inicial de sis anys i l’import del qual que puja a un total d’1.600.538,40 € (IVA inclòs).

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: