Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Jornada de recollida de residus al voltant del Mercat de Bonavista

La jornada de neteja es convoca per aquest diumenge 6 d'octubre, de 09 a 11h, a la zona del voltant del mercat del barri tarragoní

La jornada de neteja vol denunciar la quantitat de residus que es generen cada diumenge el mercat de Bonavista La jornada de neteja vol denunciar la quantitat de residus que es generen cada diumenge el mercat de Bonavista AL CAMP RESIDU ZERO
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dissabte, 05 Octubre 2019 12:28

Cada diumenge el mercat de Bonavista, a Tarragona, genera una sèrie de residus que acaben als espais naturals del voltant (camps i zones boscoses). Encara que hi ha uns serveis de neteja, hi ha molta brossa que es desplaça per l'acció de l'aire o simplement no s'acaba de recollir. Això ha creat una acumulació de brossa que no podem tolerar, amb conseqüències com el risc que alguns punts es converteixin en un abocador.

Per això, aquest diumenge 6 d'octubre, el col·lectiu Al Camp Residu Zero - amb la col·laboració de Antipuercos, Netegem Tarragona, el Grup ecologista GATA i Ecologistes en Acció- organitzen una recollida de residus popular. Una acció d'emergència que es durà a terme, entre les 09 i les 11h, al voltant del mercat (a l'entorn del circuit TortugaTT). Els promotors d'aquesta iniciativa també han anunciat que l'acció anirà acompanyada amb queixes a l'Ajuntament de Tarragona i una reunió amb alguns regidors per posar fi a aquesta situació.

El punt de trobada serà aquest diumenge, a les 9:00h, al pàrquing del mercat. Es recomana als participants portar sacs o bosses de la brossa, guants i, si pot ser, cubells grans. També recomanen protegir-se del sol amb una gorra i ulleres, així com portar aigua.

La CET demana que els marxants de Bonavista deixin la zona neta després del mercat

Coincidint amb la jornada de neteja, la Coordinadora d'Entitats de Tarragona (CET) ha demanat que els marxants de Bonavista deixin la zona neta després del mercat que es fa cada diumenge, tal com fan als mercats dels dimarts i els dijous a la plaça Corsini. La CET ha recollit queixes veïnals de com queda l'esplanada i els seus voltants quan acaba el mercat, que amb 948 parades, és el segon més gran d'Europa.

La Coordinadora també demana més control als paradistes perquè recullin els seus residus i deixin la zona neta, però també una campanya cívica que faci prendre consciència del problema. "No hi ha ni un sol cartell que recordi que s'ha de deixar la zona neta i amb prou feines hi ha contenidors on dipositar les deixalles, cal actuar en aquest espai", diu el president de la CET, Àngel Juárez. Juárez aplaudeix la feina d'Al Camp Residu Zero, però considera que "l'Ajuntament i l'Església tenen prou recursos per mantenir aquests terrenys en condicions”.

Finalment, també recorda que a la CET, "estem pendents del pla de millora del mercat de Bonavista", ja que l'Ajuntament i l'Associació de Veïns es van donar un termini de tres mesos per abordar el decàleg veïnal de demandes, que va des de la neteja fins a la seguretat.

La CET advoca per convertir l'esplanada del mercat en un espai públic polifacètic, que pugui acollir també grans actes a l'aire lliure i ajudar a descentralitzar així els esdeveniments multitudinaris de la ciutat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: