Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Denuncien que els porcs vietnamites de Tarragona s’han portat a un centre no legalitzat i denunciat pels Agents Rurals

El govern municipal diu que s’ha buscat el lloc “on estiguessin el millor possible”

Un agent rural capturant una cria de porc vietnamita al parc de la Muntanyeta de Tarragona, el passat 9 de setembre del 2019 Un agent rural capturant una cria de porc vietnamita al parc de la Muntanyeta de Tarragona, el passat 9 de setembre del 2019 ROGER SEGURA / ACN
Medi Ambient ACN
Dijous, 19 Setembre 2019 18:10

L’ONG animalista Nova Eucària ha denunciat que el refugi d’animals on s’han traslladat els porcs vietnamites que vivien en un parc de Tarragona incompleix la normativa vigent, no està legalitzat i ha rebut denúncies dels Agents Rurals. Segons l’entitat, el trasllat a ‘La Bassa’ del Vendrell ha deixat els animals en situació de risc “per la mala gestió” de l’Ajuntament, la Generalitat i la Fundació FAADA. Nova Eucària ha tornat a carregar contra la regidora Carla Aguilar, a qui acusa d’incomplir el compromís de crear una colònia de porcs vietnamites controlada i legalitzada al parc de la Muntanyeta. Els animals van ser capturats i traslladats el 9 de setembre. Per la seva banda, el govern municipal ha respost que s’ha buscat el lloc on els porcs “estiguessin el millor possible”.

En concret, segons denuncia Nova Eucària, el centre de ‘La Bassa’ desenvolupa “una activitat irregular i opaca”. L’entitat assegura que no disposa de Nucli Zoològic; no disposa d’un programa veterinari per atendre i aplicar mesures sanitàries necessàries a tots els animals presents –entre els quals més de 100 porcs vietnamites, i no compta amb sistemes de seguretat i de contenció per evitar la dispersió dels animals.

A més, assegura que el centre permet i promou la reproducció en el centre sense cap límit ni control de les espècies; no disposa d’espais o recintes condicionats per a fer quarantenes d’aïllament; no disposa de les autoritzacions municipals necessàries per dur a terme les “activitats escolars” que fomenta, i “cedeix de forma irregular i incontrolada porcs vietnamites a centres de recollida investigats per maltractament animal i malversació de fons públics on els animals proliferen i moren”, sempre segons la versió de l’entitat animalista.

El govern municipal diu que s’ha buscat el lloc “on estiguessin el millor possible”

Per la seva banda, la regidora Carla Aguilar ha opinat que les queixes de Nova Eucària no tenen fonament. La també primera tinent d’alcalde ha destacat que la intervenció es va fer de forma conjunta i que ara s’està avaluant de forma col·lectiva. Aguilar ha insistit en la complexitat de la reubicació. “Havia de ser un lloc on estiguessin el millor possible i això és el que s’ha buscat. I s’ha buscat en col·laboració amb la Generalitat, també. Tot ho hem fet pensant en el seu benestar i perquè sigui estable en el temps, fins que siguin reubicats definitivament”, ha explicat”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: