Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Acte a favor del canvi energètic al Centre de Lectura de Reus

Fridays for Future va organitzar divendres la conferència 'La transició energètica, llums i ombres', a càrrec del Dr. Anton Soler Ferrater

Imatge de la conferència 'La transició energètica, llums i ombres', a càrrec del Dr. Anton Soler Ferrater Imatge de la conferència 'La transició energètica, llums i ombres', a càrrec del Dr. Anton Soler Ferrater CENTRE DE LECTURA DE REUS
Medi Ambient Redacció Infocamp
Diumenge, 08 Setembre 2019 11:44

El passat divendres 6 de setembre, la plataforma Fridays for Future Reus va organitzar al Centre de Lectura de Reus la conferència 'La transició energètica, llums i ombres' a càrrec del doctor Anton Soler Ferrater i l'enginyer industrial Ramon Sans Rovira. En aquest acte hi va col·laborar també l'activista mediambiental de catorze anys, membre de Fridays for Future i estudiant de l'Institut Baix Camp de Reus, Luna Montesano Aran. La presentació de la ponència va anar a càrrec de Josep Lluís Pau Roigé, catedràtic de química, exdelegat territorial de Medi Ambient i director de les activitats científiques del consell directiu del Centre de Lectura de Reus.

El Dr. Anton Soler Ferrater va explicar que "els sistemes de generació i de consum actual estan contaminant i destruint el planeta. Cremem, cremem i no deixem de cremar combustibles fòssils, com el carbó, el petroli, el gas i l'urani. En canvi tenim la possibilitat d'un regal de la biosfera en forma d'energies renovables: biomassa, hidràulica, marina, geotèrmia, eòlica i solar. És a dir unes fonts primàries gratuïtes on només hem de pagar les instal·lacions". A més, el conferenciant va recordar que les renovables "són viables energèticament, climàticament, econòmicament i territorialment. Els polítics haurien d'escoltar les alertes dels científics. L'energia és un bé social estratègic". I va sentenciar: "No tenim excusa per no dur a terme la transició energètica perquè a més a més el canvi de model implicaria l'estalvi de milions d'euros dels catalans. Encara som a temps de recuperar el control de l'energia, però cal canviar urgentment de model pel bé del planeta i de l'espècie humana".

Núria Pujals, membre de la plataforma ecologista, va recordar als assistents la vaga mundial pel clima del 27 de setembre.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: