Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Salou se suma a la iniciativa d’educació mediambiental ‘Jocs i activitats de platja’

Es tracta de tres sessions dissenyades especialment per a nens i nenes d’entre 6 i 12 anys amb l’objectiu d’aprendre a respectar i cuidar les platges i la seva biodiversitat

Imatge d'arxiu de la Platja de Llevant de Salou Imatge d'arxiu de la Platja de Llevant de Salou RAFAEL LÓPEZ-MONNÉ / VISIT SALOU
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dilluns, 26 Agost 2019 08:30

L’Ajuntament de Salou, juntament amb l’equip d’educació ambiental Limonium, ha proposat tres sessions de ‘Jocs i Activitats a la Platja’, una iniciativa que pretén sensibilitzar la ciutadania, especialment els infants i joves d’entre 6 i 12 anys, pel que fa a temàtiques ambientals de biodiversitat i residus, vinculades amb els seus hàbits més quotidians a la platja. Aquestes activitats són un dels requeriments imperatius per sol·licitar la Bandera Blava.

L’entitat Limonium és l’encarregada de dur a terme les sessions del divendres passat, dia 23 d’agost, a la platja de Llevant, el proper dimarts, 27 d’agost, a la platja dels Capellans i el dimecres, 28 d’agost, a la platja de Llevant. Aquestes sessions es realitzaran en horari de matí, de 10 a 13 hores.

Les activitats sobre educació ambiental tenen com a objectiu prendre consciència sobre les repercussions cap al medi dels actes propis i aliens, a més de respectar els espais públics i fomentar la pràctica de bones conductes de civisme i convivència en les accions del dia a dia. Així mateix, amb aquesta iniciativa es pretén apropar els infants a la vegetació i fauna present a l’ecosistema de la platja i fomentar-ne l’observació i el pensament crític.

Les activitats

La primera activitat és ‘Segueix el corrent’. A través de la manipulació i anàlisi de la sorra de la platja amb diversos instruments, els infants observen la composició d’aquest element i coneixen la problemàtica de la presència de deixalles. En aquest sentit, es far èmfasi en la correcta gestió de residus, especialment els generats més habitualment a la platja. Per finalitzar, els nens i nenes realitzen un mòbil d’animals marins, que pinten utilitzant la sorra.

La segona sessió, ‘Juguem a la marinera’, pretén conscienciar els infants de la necessitat de reduir la generació de residus i abordar l’origen de la presència de deixalles a la platja, a través de petites dinàmiques, simulant visualment l’elevada quantitat de deixalles que van a parar al mar. Tot seguit, a través de diversos jocs, es podran conèixer les diferents fraccions en les què cal classificar les deixalles, els consells de prevenció de residus i la seva transformació en recursos.

La darrera activitat, ‘Pop plastopus’, presentarà la història del pop Plastopus i altres personatges divertits del fons marí, que permetrà els infants entendre millor quines problemàtiques poden produir els residus en el mar i la importància de gestionar-los correctament. Finalment, mitjançant material residual, els infants elaboraran el seu propi animal marí.

Aquestes sessions són de caràcter gratuït i no necessiten inscripció prèvia.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: