Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Altafulla engega una campanya per protegir les tortugues marines

S’instal·len panells informatius i se senyalitzaran els espais on es detectin les postes

L’Ajuntament d’Altafulla ha iniciat una campanya informativa entre la població per protegir les tortugues marines L’Ajuntament d’Altafulla ha iniciat una campanya informativa entre la població per protegir les tortugues marines CEDIDA
Medi Ambient ACN
Divendres, 16 Agost 2019 19:04

L’Ajuntament d’Altafulla ha iniciat una campanya informativa entre la població per protegir les tortugues marines. Aquests animals es troben en plena temporada de nidificació i algunes espècies, com la tortuga babaua o la tortuga careta, estan en perill d’extinció. Alguns exemplars ponen a les platges del municipi i per conscienciar els banyistes s’han instal·lat panells informatius en diferents espais del litoral on s’explica què cal fer si se’n detecta la presència. Entre les accions a realitzar hi ha trucar el 112. A banda, el consistori disposa de material divers com vares i cinta per abalisar per si fos necessari senyalitzar alguna posta.

A instàncies del Departament de Territori i Sostenibilitat, l’àrea de Medi Ambient del municipi informa en panells informatius de la platja, al Club Marítim i a l’Oficina de Turisme de tot el que s’ha de fer en cas de detectar la presència de la tortuga babaua. La temporada de posta comença al mes de juny i s’allarga fins al setembre.

La coalcaldessa i regidora de Medi Ambient d’Altafulla, Alba Muntadas, ha instat a una “ràpida actuació, sobretot en plena temporada turística, si es detecten rastres de tortuga marina”, i per això ha demanat que si se’n veuen es truqui “immediatament al telèfon d’emergències 112”.

La tortuga babaua és una espècie considerada en perill d'extinció i catalogada com a vulnerable i per això està protegida. De fet, al litoral tarragoní hi ha alguns projectes i iniciatives de divulgació, sensibilització i protecció.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: