Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Una desena de municipis del Camp i l'Ebre reben el distintiu 'Platges Verges'

L'acte de lliurament la desena edició dels guardons d'Ecologistes En Acció s'ha celebrat aquest divendres a Torredembarra

Foto de família d'alguns dels representants de municipis guardonats amb els distintius 'Plages Verges 2018', amb membres de GETE-Ecologistes En Acció Foto de família d'alguns dels representants de municipis guardonats amb els distintius 'Plages Verges 2018', amb membres de GETE-Ecologistes En Acció ANNA F. / AJUNT. DE TORREDEMBARRA
Medi Ambient Josep Cartanyà
Divendres, 26 Juliol 2019 17:46

Ecologistes En Acció ha lliurat aquest matí a Torredembarra els distintius 'Plages Verges 2018' a 25 platges d'11 municipis del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i Viladecans. Aquests distintius reconeixen, des del punt de vista ecològic i de preservació del medi, els esforços de municipis i entitats per mantenir les platges lluny de la massificació i alteració, tant urbanística com humana, del seu entorn natural. El president de GETE-Ecologistes En Acció, Miquel Llop, ha explicat que, per reconèixer com a 'Platja Verge' "es valora el seu estat natural, els valors de fauna i flora, la dificultat d’accés, que hi hagi la mínima intervenció antròpica i una mínima freqüentació humana en la zona de balneari. També es té en compte que l’accés en vehicles de motor estigui prohibit a menys de 200 m de la platja i que la platja tingui alguna figura de protecció mediambiental oficial".

L’acte de lliurament dels reconeixements ha tingut lloc aquest matí a Cal Bofill de Torredembarra. L'alcalde del municipi, Eduard Rovira, ha donat l'agraïment als assistents "per mantenir les platges el més verdes i naturals possibles". L'alcalde ha reconegut que aquest "equilibri" entre la convivència del turisme i les platges verdes "provoca controvèrsies" i, en aquest sentit, ha valorat que els ajuntaments "sàpiguen aguantar aquest equilibri".

Acte de lliurament dels distintius 'Platges Verges' 2018: (ANNA F./ AJ.TORREDEMBARRA): 

Lliurament Platges Verges

Les 'Platges Verges 2018'

Enguany s’han presentat 25 candidatures totes les quals han estat considerades 'Platges Verges'. A les Terres de l'Ebre han estat reconegudes: Alcanar (2) Timbes de Sol de Riu i Aigua moll de Sol de Riu; Sant Carles de La Ràpita (1) Platja del Trabucador; Amposta (1) Els Eucaliptus; Deltebre (3) La Bassa de l’Arena, la Marquesa, la Punta del Fangar; L’Ampolla (2) Cala Maria i Cala Capellans; L’Ametlla de Mar (7) Estany Podrit, Torrent del Pi, Platja de Santes Creus, Cala de la Llenya, Caleta del Cap de l’àliga, Platja de l’Illot i Port Olivet. Al Camp de Tarragona han estat distingides: Tarragona (4) Cala Jovera, Calabecs-Roca Plana, Cala dels Capellans-Cala Romana i Cala Fonda; Altafulla (1) Platja del Canyadell, que comparteix amb Torredembarra; Torredembarra (1) Platja dels Muntanyans; Creixell (1) Platja del Gorg de Creixell. I a Viladecans s'ha distingit dues platges: Platja del Remolar, la Pineda de Cal Francès.

Els alcaldes de Torredembarra i d'Altafulla reben el distintiu per la Platja del Canyadell, que comparteixen (J.CARTANYÀ): 

Platges Verges Canyadell

Certificacions de qualitat i Platges Verges

Durant la seva intervenció, el president de GETE-Ecologistes En Acció, Miquel Llop, també ha lamentat que, quan arriba la temporada d’estiu, els diferents municipis del litoral "fan actuacions en les seves platges per fer-les mereixedores de certificacions anomenades de qualitat, que lluny de destacar els valors naturals de les mateixes són un exponent de l’existència de tot un seguit d’infraestructures turístiques que afavoreixen la seva massificació i transformació". Per contra, les platges que es mantenen en el seu estat més natual o salvatges "són oblidades i amagades quan són, precisament, les que exposen el que havia estat el nostre litoral abans de les transformacions urbanístiques i de massificació de mitjans del segle passat", ha afegit.

El representant ecologista també s'ha referit al Projecte de Llei d’ordinació del Litoral, -actualment en fase de presentació per a la seva aprovació al Parlament de Catalunya-, que ha de definir una categoria de trams de platges naturals incompatibles amb la presència d’instal·lacions i serveis. De confirmar-se l’aprovació d’aquesta Llei , "això representaria un èxit de la reivindicació d’Ecologistes en Acció a través de 'Platges Verges' d’un model de protecció d’aquesta tipologia de platges fins ara inexistent". Malgrat això, Llop ha dit la Llei en el seu conjunt "ens sembla insuficient, en aquest sentit hem de dir que la nostra organització seguirà treballant per la preservació del nostre Litoral, des de una posició critica però constructiva, en aquelles mancances que observem".

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: