Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Salou revalida les certificacions de qualitat a les seves platges

S’han hissat les banderes blaves a Llevant i a Capellans; la Q de qualitat a Llevant i a Ponent i les ISO 14.001 a totes les platges / L'alcalde anuncia que es treballarà per aconseguir certificacions per a la resta de platges

La plaça de les Comunitats Autònomes ha estat l’escenari aquest matí de la hissada de banderes a les platges de Salou La plaça de les Comunitats Autònomes ha estat l’escenari aquest matí de la hissada de banderes a les platges de Salou JOSEP CARTANYÀ
Medi Ambient Josep Cartanyà
Divendres, 28 Juny 2019 13:15

La plaça de les Comunitats Autònomes ha estat l’escenari aquest matí de la hissada de banderes a les platges de Salou. L’alcalde de Salou, Pere Granados, amb el regidor de Sanitat i Salut Pública, Hèctor Maiquez, el regidor de Projectes urbans, Pedro Madrona, i la regidora de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Julia Gómez, han estat els encarregats juntament amb les empreses concessionàries de serveis que actuen a la platja de fer-se la foto de família davant les acreditacions de qualitat del litoral. Així, s’han revalidat les banderes blaves a la platja de Llevant i Capellans; i la Q de qualitat per les platges de Llevant i Ponent. Així mateix, s’ha hissat la bandera ISO 14.001 atorgada a totes les platges del municipi. Els presents també s’han traslladat per hissar la Bandera Blava i la ISO 14.001 a la Platja de Capellans.

L’alcalde Pere Granados ha assegurat que “des de l’Ajuntament apostem per oferir nous serveis i millorar els que ja tenim, i seguir recuperant mediambientalment el litoral i l’interior del nostre municipi”. Granados també ha destacat que “recentment, l’Agència Catalana de l’Aigua ha indicat en el seu darrer informe que la qualitat de les aigües de bany de totes les platges i cales de Salou són "excel·lents", de manera que "seguirem treballant amb"el compromís de cara al futur perquè les nostres platges puguin tenir aquestes certificacions". En aquest sentit, Granados ha recordat que "un dels objectius és aconseguir certificacions per a la Platja Llarga. Tan sols manquen unes petites inversions que s'executaran en els propers exercicis".

Recuperació mediambiental del litoral

D'altra banda, l'alcalde ha recordat que des de l'Ajuntament "hem volgut fer una política de recuperació mediambiental, no només a la zona de platges, sinó també a l'interior. Una mostra d'això és la presència de l'alga posidònia -que moltes vegades ens la trobem-, i que ens demostra la qualitat excel·lent de les aigües que tenim, perquè sinó, no hi seria". La recuperació de la posidònia a l'interior de la zona de platja "és la prova definitiva que les aigües de Salou són excel·lents, com ha certificat l'ACA", ha afegit el batlle.

Pel que fa al Camí de Ronda, l'alcalde confia que quan s'hagi definit el nou govern espanyol es podrà finalitzar la darrera fase del seu recorregut, que permetria connectar-lo amb les mateixes condicions que el primer tram, fins al Far de Salou. De moment, però, l'Ajuntament segueix implementant mesures perquè es pugui fer tot el recorregut, encara que no estigui finalitzat.

Les banderes

El distintiu de les Banderes Blaves l’atorga l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) i compten amb la col·laboració de Ports de la Generalitat. Aquest certifica que les platges de Llevant i Capellans han superat els exàmens realitzats per aquests organismes en base a quatre criteris: qualitat de les aigües de bany, Informació i educació ambiental, Gestió ambiental i Seguretat, serveis i instal·lacions.

Hissada de la bandera blava a la platja de Llevant (AJ. DE SALOU): 

Bandera Blava Platja de Llevant

També s’ha hissat la bandera Q de Qualitat en les platges de Llevant i Ponent, un reconeixement per part de l’organisme certificador ICTE (Instituto para la Calidad Turística Española). Els principals aspectes que es tenen en compte per poder assolir aquesta certificació són: la seguretat, el salvament i els primers auxilis, la informació que es dóna a la platja, la neteja i la recollida de residus, el manteniment de les instal·lacions i els equipaments, els accessos, els serveis higiènics, els serveis de begudes i menjar, lloguer de material i equipament i la gestió del propi sistema.

Per últim, també s’ha hissat la bandera ISO 14.001:04 que oneja a totes les platges del litoral de Salou. En relació a la certificació mediambiental de la ISO 14.001:04 es tracta del dotzè any consecutiu que s’obté la bandera per a totes les platges del municipi, el que suposa un reconeixement a la gestió mediambiental del litoral salouenc.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: