Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Un estudi revela que el 92% de les places hoteleres de la Costa Daurada depenen de l’aigua del Consorci

El treball també mostra que el valor final de la producció del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) en l’últim any analitzat va significar prop de 28 milions a la demarcació

La URV ha elaborat un estudi, amb motiu dels 30 anys de la creació del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) La URV ha elaborat un estudi, amb motiu dels 30 anys de la creació del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) ARXIU / CAT
Medi Ambient Mireia Muñoz Caballero
Dimarts, 25 Juny 2019 16:29

El Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) va subministrar aigua a un total de 666.000 habitants el 2017, un 84% de la població total de la demarcació de Tarragona. L’estudi elaborat per la Universitat Rovira i Virgili (URV) amb motiu dels 30 anys de la creació del Consorci destaca que, a la Costa Daurada, el CAT proporciona aigua del minitransvassement de l'Ebre al 92% de les places hoteleres. Cambrils, Salou i Vila-Seca són les poblacions on més es subministra.

A les Terres de l’Ebre, les places hoteleres afectades pel subministrament de la CAT són del 52%, centrant-se en l’Ampolla, l’Ametlla de Mar i Sant Carles de la Ràpita.

Juan Antonio Duro, catedràtic del Departament d’Economia i un dels autors de l’estudi, també ha confirmat que Reus "és una de les ciutats més estalviadores de la demarcació", on la mitjana són 103 litres d’aigua per habitant.

Els autors de l'estudi sobre els 30 anys del CAT, Juan Antonio Duro i Miquel Àngel Bové, amb el director gerent del Consorci, Josep Xavier Pujol, a la dreta (ROGER SEGURA / ACN): 

CAT 30 anys servei

L’impacte del CAT a l’àmbit industrial

El Consorci també s’encarrega de subministrar aigua en l’àmbit industrial. Al Camp de Tarragona, la incidència sobre l’ocupació industrial va ser del 22%. Les dades de l’estudi indiquen que l’any 2017 el valor final de la producció va significar uns 28 milions d’euros, un 0,5% del PIB industrial del conjunt de la demarcació de Tarragona.

En l’àmbit industrial, el CAT representaria un 31% de Valor Afegit Brut i un 22% de l’ocupació de la indústria. L’estudi també destaca el pes de les indústries consorciades en termes de generació de PIB territorial, que va ser del 31% al Camp de Tarragona i del 2,5% a l’Ebre.

30 anys de servei

El Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) va sorgir per l’amenaça de falta d’aigua al Camp de Tarragona a finals de la dècada dels 70. En la seva creació el juliol de 1989, el CAT només proporcionava aigua a 26 ajuntaments de la demarcació i 15 indústries del Camp de Tarragona. Actualment, en subministra a 62 ajuntaments i 26 indústries i el seu territori s’ha ampliat fins les Terres de l’Ebre, on arriben a 11 dels ajuntaments.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: