Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Recullen 52 kg de brossa al pàrquing dissuasiu d'Horta Gran i el Riu Francolí

Una trentena de persones voluntàries de l'Ampa de l'Escola Ponent i el GETE–Ecologistes en Acció van participar en l'acció

Un total de 32 persones voluntàries de l'Ampa de l'escola de Ponent van recollir fins a un total de 52 kg de brossa en poc menys de 2 hores Un total de 32 persones voluntàries de l'Ampa de l'escola de Ponent van recollir fins a un total de 52 kg de brossa en poc menys de 2 hores GETE-ECOLOGISTES EN ACCIÓ
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dissabte, 22 Juny 2019 10:09

El passat diumenge 16 de juny, l'Ampa de l'Escola Ponent i el Grup Ecologista de Tarragona i l'Ebre–Ecologistes en Acció va programar una activitat de voluntariat per a la neteja dels espais verds de la ciutat de Tarragona. Es tracta d'una sortida familiar per realitzar una recollida de brossa, plàstics i altres residus al Riu Francolí de Tarragona per a conscienciar des de ben petits als nens i nenes sobre la importància de cuidar el nostre planeta.

La activitat es va portar a terme als voltants del nou pàrquing dissuasiu d'Horta Gran i el Riu Francolí. Tot i ser una zona que fa relativament poc que es va adequar (després d'estar anys abandonada) i trobar-se al costat d'una de les majors zones verdes de la ciutat de Tarragona, la brutícia era la principal usuària d'aquella zona.

Més de 50 kg de brossa

Un total de 32 persones voluntàries de l'Ampa de l'Escola Ponent -la majoria estudiants- van assistir a l'activitat, que va recollir fins a un total de 52 kg de brossa en poc menys de 2 hores. Mentre recollien la brutícia dels espais verds de la ciutat, s'anava reciclant els residus trobats segons la seva tipologia, així ensenyant un correcte reciclatge dels residus pels joves.

Un cop finalitzada l'activitat, es va pesar el total de la brutícia obtinguda del voluntariat segons la tipologia del residu: es van recollir 6kg de residus de vidre; 24 kg de residus plàstics ; 3,5 kg de residus de cartró i 18,5 kg de residus de resta (un total de 52 kg).

                                                                                     Restes de runes: runes riu Francolí

També es va poder observar la presencia de residus molt perillosos per la salut i el medi ambient, que produeixen una gran contaminació a l'entorn natural com és el cas de piles o fins i tot de plaques d'amiant. Alhora, els nens i nenes van observar com existeix una petita fuga d'aigua en una de les connexions de les canonades que passa per sota del pont que uneix Tarragona ciutat amb els barris, provocant una pèrdua continua d'un bé tan valuós com l'aigua.

          Plaques d'amiant, un residu altament perillós per la salut i el medi ambient: 

Amiant

També els va cridar l'atenció la presència de quantitats considerables de runa al camí que comunica el pàrquing de l'Horta Gran amb la zona verda del Riu Francolí.

Objectiu complert

El resultat de la activitat va ser molt enriquidor per als joves, on van poder observar com es troben els espais verds de la nostra ciutat i la necessitat de conscienciació de la població i administració per augmentar aquesta responsabilitat de respecte al medi ambient i la correcta conservació d'aquests espais.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: