Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El delfinari de l'Aquopolis té els dies comptats

El Parlament de Catalunya aprovarà enguany per unanimitat una Proposició de Llei per a l'abolició dels dofinaris dels parcs aquàtics Aquopolis (La Pineda) i Marineland (Palafolls)

Imatge d'arxiu d'una acció dels grups animalistes a les portes del parc aquàtic Aquopolis de la Pineda Imatge d'arxiu d'una acció dels grups animalistes a les portes del parc aquàtic Aquopolis de la Pineda ARXIU / INFOCAMP
Medi Ambient Josep Cartanyà
Divendres, 21 Juny 2019 12:36

Tots els grups de la Comissió de Medi Ambient i Sostenibilitat del Parlament de Catalunya impulsaran una Proposició de Llei per a la modificació de la llei 2/2008 de Protecció dels animals per a l'abolició dels delfinaris a Catalunya, que està prevista que s'aprovi en el ple de la cambra catalana, aquest estiu o a la tardor. Aquesta modificació, que inclourà la prohibició dels delfinaris i dels cetacis en captivació, afectarà als dos dofinaris que encara estan actius, el de l'Aquopolis de la Pineda, a Vila-seca, i el de Marineland, a Palafolls (Maresme).

La iniciativa que ha acabat amb èxit al Parlament va ser impulsada per l'ONG Nova Eucària (NE), amb el suport de la resta d'entitats de la Plataforma No al Dofinari. La directora de Nova Eucària, Anna Carbonell, ha agraït el suport rebut per part de totes les forces polítiques (Junts per Catalunya, ERC, Ciutadans, PSC, Comuns, PP i CUP). En relació al futur del delfinari de l'Aquopolis, Carbonell pronostica dos escenaris possibles, "que hagin de tancar el delfinari un cop la llei entri en vigor, o bé que ho facin quan se'ls acabi la llicència del parc, l'any 2021, i no tenim constància que hi hagi intenció de renovar-la". Carbonell també ha recordat que el parc aquàtic podria ser sancionat si incompleix la llei.

Des de fa temps, la Plataforma No al Dofinari ha promogut campanyes contra la presència de delfinaris als parcs aquàtics catalans. Alerten del perill que comporta per als cetacis mantenir-los en circs sedentaris: “L’esperança de vida d’un dofí en llibertat pot arribar a ser de 40 anys, en canvi, un en captivitat no acostuma a viure més de 12 anys”.

La directora de Nova Eucària, Anna Carbonell, aquest matí en roda de premsa al Parlament, amb representants d'alguns grups polítics: 

rdp delfinaris

El futur dels dofins

D'altra banda, Nova Eucària també està impulsant el projecte per a l'obertura d'un refugi marí per a cetacis a Catalunya, que "seria el destí idoni per als dofins que s'alliberin dels parcs aquàtics". L'entitat animalista considera que no s'ha de seguir el model del zoològic de Barcelona, que manté els dofins en unes piscines, des de que va tancar el delfinari. 

De moment, sembla ser que el principal entrebanc seria la inversió que requereix obrir un refugi d'aquestes característiques, que seria el segon al món. Tot i així, sembla que la majoria de forces polítiques veurien amb bons ulls aquesta solució. Fins i tot, una d'elles, el PSC, s'ha compromès públicament a instar al Parlament a aprovar-ne una proposta. 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: