Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Mont-roig inicia una campanya per fomentar l’autocompostatge

S’han programat dues xerrades informatives els dies 21 i 25 de juny i l’objectiu és reduir la fracció orgànica dels residus municipals i contribuir al tancament del cicle de la matèria orgànica

Mont-roig vol fomentar l'autocompostatge per gestionar la matèria orgànica Mont-roig vol fomentar l'autocompostatge per gestionar la matèria orgànica AJUNTAMENT DE MONT-ROIG
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dilluns, 17 Juny 2019 17:22

Les característiques territorials de Mont-roig del Camp, amb habitatges amb jardí o terreny annex i urbanitzacions, afavoreixen que l’autocompostatge sigui una via adequada per gestionar la matèria orgànica que es genera al municipi. Per aquest motiu i amb l’objectiu de reduir aquesta part dels residus municipals, l’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha posat en marxa una campanya per fomentar l’autocompostatge. Per incentivar a la població a adherir-se a la iniciativa s’han programat dues xerrades informatives en què es donarà a conèixer el procés que cal seguir per generar el compost.

La primera sessió tindrà lloc divendres 21 de juny, a les 19:30 h, a la Casa de Cultura de Mont-roig, i la segona, el 25 de juny, a les 19:30 h, també al Centre Polivalent de Miami Platja. Les persones empadronades al municipi i les comunitats de propietaris que s’adhereixin a la iniciativa podran sol·licitar un compostador, que l’Ajuntament oferirà de forma gratuïta fins a exhaurir existències.

Compostadors als centres educatius del municipi

La campanya ha arribat també las centres educatius, per tal de fomentar aquesta pràctica. Per aquest motiu, les darreres setmanes s’han dut a terme xerrades informatives a les escoles i instituts per explicar als infants i joves què és l’autocompostatge, com es pot fer, quins aliments es poden compostar, els usos del compost i, en definitiva, els beneficis de tot el procés. Paral·lelament s’han repartit compostadors als centres per tal que puguin posar en pràctica tot allò que han après i fer-ne ús.

La importància de l’autocompostatge

L’autocompostatge constitueix per als municipis una acció de prevenció de gran valor ambiental, ja que es redueix la quantitat de residus que cal recollir, transportar i gestionar en instal•lacions de tractament. De fet, la Fracció Orgànica dels Residus Municipals (FORM) és la més inestable, a causa del seu elevat contingut en aigua (al voltant del 80% en pes) i en matèria orgànica (hidrats de carboni, proteïnes i greixos). Aquestes restes orgàniques són fàcilment degradables pels microorganismes. Per això, és necessari que aquesta fracció es reculli i gestioni tan ràpidament com es pugui, per tal d’evitar la generació de lixiviats i de males olors.

Les restes de menjar i vegetals de mida petita poden ser recollides selectivament i són susceptibles de degradar-se biològicament. El reciclatge dels residus orgànics és un procés senzill que es pot realitzar a casa, mitjançant autocompostatge. D’aquesta forma es retornen al sòl els nutrients i es tanca i simplifica el cicle de la matèria orgànica; ja que es produeix al mateix lloc on es generen els residus orgànics.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: