Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

S'inicia l'anellament de gavina corsa al litoral català

L'objectiu és facilitar el seguiment dels individus que neixen en aquest territori

En total, es preveu anellar prop de 1.100 polls, uns 400 a Tarragona, 300 a Barcelona i 400 a l'Ebre En total, es preveu anellar prop de 1.100 polls, uns 400 a Tarragona, 300 a Barcelona i 400 a l'Ebre GENCAT.CAT
Medi Ambient ACN
Dijous, 13 Juny 2019 00:09

La Xarxa de Rescat de Fauna Marina de la Generalitat (XRFM) ha començat l'anellament dels polls de gavina corsa (Ichthyaetus audouinii) nascuts a les colònies presents al litoral català al Port de Tarragona, Barcelona i les Terres de l'Ebre. Concretament, el marcatge s'ha iniciat aquest dimecres al Port de Tarragona, i la propera setmana es durà a terme també al Port de Barcelona i al Parc Natural del Delta de l'Ebre. En total, es preveu anellar prop de 1.100 polls, uns 400 a Tarragona, 300 a Barcelona i 400 a l'Ebre. L'anellament el fan una trentena de persones, que es divideixen en equips reduïts per agilitzar l'operatiu i pertorbar el mínim temps possible la colònia.

Són persones d'experiència acreditada amb autorització administrativa vigent per al marcatge d'espècies protegides. S'encarreguen de col·locar-los una anella metàl·lica, i una anella de PVC amb un codi alfanumèric que els identifica a grans distàncies.

L'objectiu de l'operatiu és facilitar el seguiment dels individus que neixen al litoral català d'aquesta espècie amenaçada d'extinció, per estudiar el seu comportament i els seus hàbits migratoris. De fet, alguns polls anellats l'any passat han estat detectats aquest hivern a Gàmbia i el Senegal.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: