Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Sirusa celebra el primer debat del cicle 'Àgora'

La primera jornada va comptar amb la ponència 'Del canvi climàtic a l'emergència climàtica', a càrrec del Dr. Enric Aguilar, del Centre en Canvi Climàtic de la URV

La ponència 'Del canvi climàtic a l'emergència climàtica' va centrar el primer debat del cicle 'Àgora', organitzat per la Mancomunitat de municipis Sirusa La ponència 'Del canvi climàtic a l'emergència climàtica' va centrar el primer debat del cicle 'Àgora', organitzat per la Mancomunitat de municipis Sirusa SIRUSA
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dilluns, 10 Juny 2019 08:37

Sirusa va celebrar dijous passat, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, la primera jornada de debat, Àgora-Sirusa destinada a conscienciar els membres de la Mancomunitat sobre la preservació del medi ambient i la sostenibilitat en aspectes com la gestió de l'aigua, la energia i els residus, els efectes del model de consum o la necessitat de l'economia circular.

La jornada va comptar amb la ponència titulada 'Del canvi climàtic a l'emergència climàtica' a càrrec del Dr. Enric Aguilar, del Centre en Canvi Climàtic (C3) de la Universitat Rovira i Virgili.

A la presentacióe de l'acte, el gerent de Sirusa, Armengol Grau, va destacar la voluntat de l'empresa d'organitzar periòdicament aquest cicle de xerrades per a "profunditzar en el debat sobre temes relacionats amb els objectius de desenvolupament sostenible de l'ONU, que promouen un món més igualitari, digne i sostenible. Des Sirusa volem conscienciar i transmetre valors i coneixements mediambientals per generar debat ".

Durant la ponència, el Dr. Enric Aguilar va donar a conèixer les dades que treballen en el seu departament pel que fa al canvi climàtic. El Dr. Aguilar va destacar que "els últims 20 anys han estat els més càlids de la història per l'acció humana i que anem cap a un planeta més càlid i amb un mar amb aigua més calenta".

Els "refugiats climàtics"

El professor va fer èmfasi en la situació dels anomenats "refugiats climàtics", aquelles persones que han hagut de marxar del seu lloc de residència com a conseqüència d'un fet natural vinculat amb el canvi climàtic i que "han perdut la seva identitat, els seus serveis bàsics i el seu territori, avisant que hi ha ciutats dels EUA i d'Europa que poden patir conseqüències similars en el cas d'una pujada del nivell del mar ".

Centrant-se a Tarragona, l'investigador del Centre en Canvi Climàtic de la URV va anunciar que les dades que estudien assenyalen que "a finals del segle XXI hi haurà una pujada de la temperatura d'entre 1 a 5 graus; un augment d'entre un 10% i un 60% dels dies càlids, i un increment de fins a 50 dies més d'onades de calor ". Així mateix, ha destacat que els estudis "ressalten la vinculació entre les onades de calor i l'augment de la mortalitat a Catalunya".

Per totes aquestes raons, va demanar als governs que actuïn i adoptin mesures encaminades, de veritat, cap a la mobilitat sostenible, la generació de menys residus i l'aplicació de mesures innovadores que ajudin a minimitzar l'impacte sobre el canvi climàtic.

La cloenda de l'acte va anar a càrrec del president de Sirusa i alcalde en funcions de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, que va destacar la necessitat de treballar a "nivell metropolità, tal com ja es realitza amb el model Mancomunitat / Sirusa, que està mancomunada per vuit municipis per a la valorització energètica dels residus, en més temes vinculats amb la millora del medi ambient, com seria el cas de la mobilitat en el territori ".

La jornada Àgora-Sirusa va comptar amb la presència del delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris, i dels alcaldes de Tarragona, la Canonja, Constantí, entre altres. La voluntat de Sirusa és celebrar jornades regularment després del període d'estiu.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: