Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Cambrils acull una jornada de formació sobre el protocol d’actuació en cas de nidificació de tortugues marines

El passat setembre es van localitzar tortugues babaues a la platja de Vilafortuny i a la platja de l'Ardiaca de Cambrils

El passat setembre es van localitzar nius de tortugues caretes  - o babaues- a la platja de Vilafortuny i a la platja de l'Ardiaca. El passat setembre es van localitzar nius de tortugues caretes - o babaues- a la platja de Vilafortuny i a la platja de l'Ardiaca. ARXIU / INFOCAMP
Medi Ambient Redacció Infocamp
Divendres, 24 Mai 2019 07:59

La sala d’actes del Centre Cultural i Ocupacional de Cambrils va acollir dimecres al matí una jornada tècnica sobre el protocol d’actuació en cas de nidificació de tortugues marines. La sessió estava organitzada pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat amb la col·laboració de la Policia Local de Cambrils.

La jornada va comptar amb l’assistència membres de cossos policials, personal de neteja de platges, socorristes, entitats mediambientals, ajuntaments, i tècnics del Departament de Territori i de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims.

En la sessió tècnica es van plantejar els reptes que suposa per a la Generalitat, els ajuntaments i la ciutadania en general la convivència dels nius de tortugues amb els usuaris de les platges en plena temporada de bany, i les contribucions que pot aportar cadascú per a la supervivència d’aquesta espècie única.

La sessió va començar amb una presentació a càrrec de l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i la directora dels Serveis Territorials del Departament de Territori i Sostenibilitat, Trinitat Castro. A continuació, la tècnica de la Xarxa de Rescat de Fauna Marina de la Generalitat, Aïda Tarragó, va fer una introducció a l’espècie, va explicar l’històric de casos a Catalunya i va detallar els protocols d’actuació.

 Inici de la sessió formativa al Centre Cultural i Ocupacional de Cambrils: 

sessió formativa tortuges Cambrils

Després d’una pausa, la formació es va reemprendre amb ponències sobre la coordinació de personal de diferents organismes i com poden col·laborar els ajuntaments per protegir l’espècie. La jornada va acabar amb el torn de precs i preguntes de les persones assistents.

La tortuga careta

La tortuga careta -o babaua- és una espècie protegida relativament freqüent al mar català, no sovint es poden veure exemplars juvenils i subadults. Des de fa uns anys, a més, les platges de Catalunya s’estan convertint en una nova zona de nidació i ja s’han detectat una desena de nius dels quals han nascut centenars de tortuguetes.

La Generalitat ha escollit Cambrils per realitzar la formació perquè el passat setembre es van localitzar nius de tortugues caretes a la platja de Vilafortuny i a la platja de l'Ardiaca.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: