Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Ajuntament de Tarragona retira les pancartes ecologistes de la Savinosa

La plataforma SOS Costa Daurada acusa el govern municipal de "boicotejar" l'acte final de la 8a Caminada Reivindicativa / Les entitats ecologistes asseguren que a les 14h tenien previst retirar les pancartes

Les pancartes de la plataforma SOS Costa Daurada, abans de ser despenjades de l'exterior de l'antic preventori de la Savinosa Les pancartes de la plataforma SOS Costa Daurada, abans de ser despenjades de l'exterior de l'antic preventori de la Savinosa SOS COSTA DAURADA
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dissabte, 18 Mai 2019 14:45

Els participants en la 8a Caminada Revindivativa de Tarragona s'han mostrat sorpresos avui, cap a quarts d'1 del migdia, quan han vist que la brigada de la neteja de l'Ajuntament de Tarragona retirava les pancartes reivindicatives a favor de l'Anella Verda i contra el projecte de la Savinosa que les entitats havien penjat a l'exterior de l'antic preventori per donar la benviguda als assistents. Segons la plataforma SOS Costa Daurada, les entitats tenien permís fins a les 14h, quan estava previst finalitzar la Caminada i donar la benvinguda als participants i, per tant, podrien deixar penjades les pancartes fins a aquella hora.

Per aquest motiu, les entitats organitzadores interpreten que l'odre de retirada de les pancartes una estona abans de finalitzar la Caminada Reivindicativa és "un boicot". A més, els ecologistes també han comprobat com el vehicle de la brigada s'emportava les pancartes i, en canvi, deixava la brossa. Al cap d'una estona, els ecologistes han tornat a la platja de la Savinosa amb noves pancartes més petites. 

Moment en què uns operaris de la brigada neteja retiraven una de les pancartes de l'antic preventori de la Savinosa (SOS Costa Daurada): 

retirada pancartes Savinosa Tgna

Com és tradició, la Caminada Revindicativa de Tarragona, que enguany arribava a la vuitena edició, ha sortit aquest dissabte la Canonja i els barris de Ponent amb la platja Llarga a través de l'Anella Verda.

La Caminada, organitzada per diverses entitats ecologistes, socials i veïnals, ha tingut com a primer punt de sortida el Parc del carrer Rec de Bardina (on surt el Camí Vell de la Canonja), a les 08:30h. A continuació s'hi han afegit els participants de Bonavista. A les 09:15h, ho han fet els veïns i veïnes de diversos barris de Ponent (Torreforta, Campclar, La Granja,...). A les 10:30h, s'han incorporat els participants del barri de Sant Salvador i de Sant Ramon i els veïns de Sant Pere i Sant Pau.

                         Participants en la 8a Caminada Reivindicativa (SOS Costa Daurada): 

pancartes SOS Costa Daurada

Els participants han fet una primera parada per esmorzar, a les 11:00h, al Pont del Diable. Després d'esmorzar, el grup ha continuat la marxa fins a l'arribada al Santuari del Loreto i, com a destí final, la Platja Llarga, cap a les 14h. 

Coincidint amb la 8a Caminada Reivindicativa, la plataforma SOS Costa Daurada ha demanat que es declari l'Anella Verda Gaià-Francolí com a Espai d'Interès Natura (PEIN), "per posar fre a la destrucció d'aquesta i que pugui esdevenir Reserva de la Biosfera". Per aquest motiu, la plataforma ecologista ha denunciat avui les "amenaces" a la platja Llarga, la Budellera, la Vall del Llorito, la Savinosa i l'entorn de Mas d'en Sorder, sectors afectats per plans urbanístics.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: