Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Morell aposta per conservar el bosc de riera de la Granja dels Frares

El projecte de l’Associació Aurora i l’Ajuntament del Morell també inclou la rehabilitació d’una antiga séquia paral·lela al riu Francolí

Tram del riu Francolí que passa pel Morell Tram del riu Francolí que passa pel Morell CEDIDA
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dilluns, 13 Mai 2019 11:27

L’Ajuntament del Morell i l’Associació Aurora impulsen conjuntament un nou projecte de treball de preservació i millora de l’entorn natural del riu Francolí. La iniciativa pretén consolidar el bosc de ribera de l’entorn de la Granja dels Frares i recuperar una séquia situada al costat del riu. A més a més, es pretén involucrar a la població i apropar el poble al riu. La proposta també compta amb el suport de l’Agència Catalana de l’Aigua i les subvencions que dona l’entitat per millorar l’ecologia de les zones humides.

El bosc de ribera

El bosc de ribera es troba entre la Granja dels Frares i la desembocadura del riu Glorieta. Les primeres actuacions del projecte en aquesta zona se centren en la retirada de la canya i el manteniment necessari per evitar la seva reproducció. A continuació, es realitzaran nombroses plantacions per afavorir a la consolidació del bosc de ribera.

Una brigada forestal de l’Associació Aurora, que integra persones amb diversitat funcional, ja va començar a treballar en la zona el passat mes de març. Es preveuen 9 mesos de feina, durant els quals es retirarà la canya de 7.4000 m² i es plantaran 1.800 arbres i arbusts.

L’entitat i l’Ajuntament també organitzaran una jornada de plantada popular, per implicar a la ciutadania en la conservació de l’espai. La iniciativa s’adreçarà principalment a les persones del Morell, però serà oberta a tota la ciutadania.

L'Associació Aurora ha començat a retirar canya (CEDIDA)

treballs francolí morell

L’antiga séquia

En el marc del projecte, es treballarà per l’adequació d’una antiga séquia situada al costat dret del riu Francolí, com si fos un braç secundari. La séquia és de 490 metres i s’acostumava a utilitzar com a desguàs del molí de Santes Creus.

En aquest espai no hi viuen peixos i, per tant, pot ser un perfecte refugi per als amfibis. Les actuacions també volen potenciar els connectors biològics dels rius.

Un projecte social

La voluntat del projecte també és implicar a la ciutadania en la preservació i la recuperació d’un espai natural com és el riu Francolí, un espai conegut per al poble.

La iniciativa també vol facilitat que les persones puguin passejar i descobrir el Morell a peu o en bicicleta i que, de la mà del Francolí, puguin connectar amb els pobles veïns.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: