Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Torredembarra, distingida com a exemple d’excel·lència en educació ambiental

Les platges de la Paella, Baix a Mar i els Muntanyans tornen a rebre la Bandera Blava

Imatge d'arxiu de la platja de Torredembarra Imatge d'arxiu de la platja de Torredembarra ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dimarts, 07 Mai 2019 17:41

Torredembarra ha rebut, per primera vegada, la Distinció Temàtica en l’àmbit de la informació i l’educació ambiental. Aquest guardó es lliura a municipis de l’Estat que han obtingut la Bandera Blava i que han demostrat realitzar un esforç especial com a exemple d’excel·lència en aquest sentit. Així mateix, el municipi ha tornat a aconseguir la distinció de Bandera Blava per a les platges de la Paella, Baix a Mar i els Muntanyans. A més, Cal Bofill ha repetit com a Centre Blau i el camí Cal Bofill-Baix a Mar- Els Muntanyans també ha estat distingit com a Sender Blau.

Torredembarra és una de les tres localitats de tot l’estat espanyol que ha rebut la Distinció Temàtica en l’àmbit de la informació i l’educació ambiental, juntament amb Palma de Mallorca i Chipiona. Aquest reconeixement distingeix i destacat l’esforç del municipi torrenc en educació ambiental com un exemple d’excel·lència.

D’aquesta manera, les sis candidatures que havia presentat la Regidoria de Sostenibilitat han obtingut un any més les distincions de qualitat europea que atorga l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC). Per una banda, la bandera blava reconeix la neteja, seguretat i la gestió ambiental de les platges. D’altra banda, Cal Bofill és Centre Blau, ja que reuneix els requisits de centre de visitants i aula de natura requerits i perquè inclou entre els seus objectius i activitats l’educació ambiental relacionada amb els ecosistemes litorals i el desenvolupament sostenible.

Finalment, el camí Cal Bofill - Baix a Mar - Els Muntanyans ha estat distingit com a Sender Blau. Aquest segell té per objectiu premiar els ajuntaments que s'han esforçat per mantenir i recuperar antics senders i camins naturals, adaptant els seus traçats per transformar-los en valuosos recursos per a la realització d'activitats recreatives, esportives, turístiques i d'educació ambiental. Amb aquest guardó, ADEAC-Fee pretén contribuir de forma significativa a la gestió integrada i al desenvolupament sostenible de les zones litorals mitjançant el compliment d'uns criteris de qualitat que garanteixin la preservació i millora de les condicions ambientals existents, la seguretat i facilitat d'ús per als visitants, i la divulgació dels valors naturals, històrics, culturals i etnogràfics que conformen el patrimoni litoral en forma d’un sender que té el seu inici en una platja amb Bandera Blava.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: