Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Coordinadora d’Entitats de Tarragona recomanarà votar als partits que es comprometin amb l'estudi epidemiològic

El president de Mediterrània i de la CET, Àngel Juárez, planteja que "ens preocupa molt la salut pública i no hi ha dades històriques per saber com ens afecta l'activitat industrial a casa nostra"

El president de Mediterrània i de la CET, Àngel Juárez, -el segon per la dreta-, en les 25es Jornades Científiques celebrades al Port de Tarragona El president de Mediterrània i de la CET, Àngel Juárez, -el segon per la dreta-, en les 25es Jornades Científiques celebrades al Port de Tarragona CET
Medi Ambient Redacció Infocamp
Divendres, 26 abril 2019 08:00

Mare Terra Fundació Mediterrània i la Coordinadora d'Entitats de Tarragona, ens que concentra més de 110 organismes, recomanarà als seus associats que, a les eleccions municipals, votin als partits polítics que es comprometin a fer el reivindicat estudi epidemiològic del Camp de Tarragona.

Fa prop de 30 anys que Mediterrània reclama aquest estudi per tal de saber amb criteris científics l'impacte de l'activitat industrial i de mobilitat al nostre territori. Tot i que el 17 de juliol de 2015, el ple de l'Ajuntament de Tarragona va aprovar per unanimitat una moció en què s'acordava "promoure un estudi epidemiològic enfocat a establir científicament l'impacte que les activitats que es desenvolupen al Camp de Tarragona puguin tenir sobre la població resident", prop de 4 anys després aquest acord unànime "continua desat en un calaix", es lamenta la CET.

El president de Mediterrània i de la CET, Àngel Juárez, planteja que "ens preocupa molt la salut pública i no hi ha dades històriques per saber com ens afecta l'activitat industrial a casa nostra". Juárez recorda que un estudi epidemiològic aborda l'aire, l'aigua, el sòl, el menjar i fins i tot, anàlisis de sang per tindre una radiografia completa i fiable de la situació amb dades objectives. "Ho demanem des de fa molts anys i ho continuarem reivindicant perquè és el peix que mossega la cua. Sense dades, no es pot actuar. No entenem per què només hi ha bones paraules, però zero accions", retreu Juárez.

És per això que la CET reclama a les formacions polítiques que es presentin a les eleccions municipals a Tarragona que incloguin l'estudi en el seu programa electoral com a punt destacat i "usarem els nostres canals de difusió per recomanar el vot als partits que es comprometin de debò a tirar endavant, d'una vegada per totes, aquest estudi", conclou el seu president.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: