Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La recuperació i conservació de varietats de l’horta a la Serra del Montsant

El 26 d’abril es farà una jornada per donar a conèixer el projecte a la Morera de Montsant

Imatge de les terres del Priorat Imatge de les terres del Priorat CEDIDA
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dimarts, 23 abril 2019 21:23

El divendres 26 d’abril se celebrarà una jornada sobre la recuperació i la conservació de varietats tradicionals d’horta a la Morera del Montsant, de 18 a 20 h. L’esdeveniment s’emmarca en el projecte creat l’any 2017 que ha permès recuperar 39 varietats al Priorat.

Amb la jornada es vol contribuir a la difusió de les varietats recuperades i donar a conèixer mètodes de conservació del cultiu i la preservació de les llavors. Es faran tres xerrades que posaran sobre la taula les perspectives i els objectius del projecte. A les 18.15 h tindrà lloc la conferència ‘Estat actual i perspectives de futur del projecte de recuperació de l’agrobiodiversitat del Parc Natural de la Serra del Montsant’ a càrrec d’Ernest Aymerich, investigador de la Fundació Miquel Agustí.

A les 18.40 Joan Casals, també investigador de la Fundació, ens parlarà sobre les llavors ‘Multiplicació de llavors de varietats tradicionals de l’horta. Com ho fem?, amb l’objectiu de seguir augmentant el nombre de varietats cultivades.

Seguidament, a les 19.30 h, es presentarà el grup d’investigadors i agricultors col·laboradors del projecte, amb l’objectiu de consolidar la xarxa i seguir augmentant el nombre.

Per acabar, es farà el repartiment del planter que es cultivarà en horts particulars del Priorat aquest estiu. La distribució es farà entre els assistents a les 19.40 h.

L’esdeveniment ha estat organitzat per la Fundació Miquel Agustí i el Parc Natural de la Serra del Montsant amb la col•laboració del Consell Comarcal del Priorat.

La jornada és gratuïta i requereix inscripció prèvia al correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o trucant al 935 52 11 01. Es pot consultar tota la informació aquí.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: