Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els punts de càrrega per a cotxes elèctrics de Calafell fan una mitjana de deu serveis diaris

Estan situats al mercat municipal i al pàrquing de la carretera de Barcelona / la recàrrega és gratuïta amb una targeta que cal aconseguir a l’Ajuntament

Els punts de càrrega per a cotxes elèctrics estan situats al mercat municipal i al pàrquing de la carretera de Barcelona Els punts de càrrega per a cotxes elèctrics estan situats al mercat municipal i al pàrquing de la carretera de Barcelona AJUNTAMENT DE CALAFELL
Medi Ambient Redacció Infocamp
Diumenge, 14 abril 2019 12:35

Els punts de càrrega per a cotxes elèctrics que van entrar en servei a principis d’any a Calafell fan una mitjana de deu serveis diaris. Ja hi ha acumulades prop d’un miler de càrregues, xifra que es pot considerar un èxit. Els índexs d'ús són pràcticament idèntics en els diferents punts.

Aquest nivell d’utilització es deu al fet de disposar de càrregues ràpides, quan els punts de càrrega de municipis propers n’ofereixen. També s’explica pel fet d’aparèixer als principals mapes que identifiquen aqusets punts, sobretot el de l’Institut Català de l’Energia i l’Electromaps. De fet, la major part de càrregues reaitzades són de la modalitat ràpida.

Els punts

L’Ajuntament de Calafell disposa de dos punts. Un, ubicat a l’aparcament del mercat municipal de Calafell (amb accès per la carretera del Sanatori). L’altre, a l’aparcament de l’antic hotel Segur, a la carreterta de Barcelona (cantonada amb el carrer Baixador). Tots dos són punts de subministrament de càrrega ràpida, amb una potència de fins a 55 kW, tot i que també ofereixen càrregues de menor potència.. Hi poden recarregar només vehicles elèctrics, és a dir propulsats exclusivament amb energia elèctrica. No són aptes per a vehicles híbrids no endollables o els que usen algun combustible fòssil.

La càrrega és gratuïta, tot obtenint una targeta que cal aconseguir a qualsevol de les oficines del Servei d’Atenció al Ciutadà. Cal presentar la fitxa tècnica del vehicle i el justificant del pagament de l’impost de circulació a Calafell. Allí mateix es rebrà la targeta, amb un nombre il·limitat d’hores de recàrrega. La targeta també és gratuïta.

La mateixa targeta permet anar a carregar gratuïtament als punts a altres municipis de Catalunya, associats a l’Aliança de Municipis per a la interoperatbilitat de les estacions públiques de recàrrega ràpida i semiràpida per a usuaris de vehicle elèctric. Els usuaris d’aquests municipis també poden venir a carregar a Calafell. D'aquesta manera, es facilita que els vehicles elèctrics que circulen per Catalunya puguin gaudir d'una mobilitat plena i que els usuaris deixin d'acumular targetes per carregar a les diferents instal·lacions promogudes pels municipis de Catalunya.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: