Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

infocamp baner municipals 26m 2

Maspujols, segon municipi en començar el projecte 'La Bona Brossa'

L'objectiu és aconseguir 5.500 euros amb la recollida selectiva per invertir en la millora de la piscina del poble

Maspujols va començar dissabte passat el projecte 'La Bona Brossa' Maspujols va començar dissabte passat el projecte 'La Bona Brossa' CEDIDA
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dilluns, 08 abril 2019 21:48

El municipi de Maspujols va començar el passat 6 d'abril el projecte 'La Bona Brossa' que vol destinar els diners aconseguits amb l'increment de la recollida selectiva a millorar la piscina del poble com a espai de trobada i convivència. L’objectiu és aconseguir 5.500 euros amb la recollida selectiva per invertir en aquest projecte. L'inici de campanya va consistir en un acte festiu i informatiu que va començar a les 17.30 h al replà de l'església. Prèviament, els xiquets i xiquetes del municipi havien estat convocats en una “operació secreta” que havia de contribuir a donar l'inici de 'La Bona Brossa' a Maspujols.

Els veïns i veïns van conèixer 'La Bona Brossa' de la mà del grup motor de Maspujols, format per una dotzena de persones voluntàries que viuen al poble i que són les que han determinat el projecte mitjançant un procés participatiu i també són les encarregades d'impulsar les accions de difusió del projecte a Maspujols.

L'inici de 'La Bona Brossa' va comptar amb un espectacle de màgia a càrrec del Dr. Trash, que va explicar trucs i consells màgics per incrementar la recollida selectiva; a continuació el grup motor explicà el projecte de millora de la piscina, es va oferir un berenar popular i es va fer una cercavila amb el grup Batukat, a més de repartir entre el veïnat cubells i bosses per a la recollida selectiva de la matèria orgànica i de la resta de fraccions (envasos lleugers, envasos de vidre i paper/cartró). L'inici de 'La Bona Brossa' va acompanyada, a més, de la renovació de tots els contenidor del municipi destinats a la recollida dels diferents tipus de residus.

Actualment Maspujols es troba al 25 % de mitjana de la recollida selectiva i l'objectiu és que s'arribi al 60 % de mitjana en un any. Aquest increment suposarà per a Maspujols disposar de 5.500 euros que el grup motor ha determinat invertir en millorar l'espai de la piscina del poble.

Cal recordar que el primer municipi en iniciar el projecte va ser Vilanova d’Escornalbou, i que després de Maspujols es posaran en marxa l’Aleixar i Riudoms. Aquests són els quatre municipis de la comarca que formen el grup pilot en què es prova aquesta nova manera d’enfocar la recollida selectiva, a partir dels principis de l’economia circular, del valor econòmic dels residus i del retorn a la ciutadania el fruit del seu esforç mitjançant l’execució al municipi d’un projecte que beneficia tot el poble.

'La Bona Brossa' és un projecte impulsat per l'empresa pública comarcal Secomsa i pel Consell Comarcal del Baix Camp, amb la col·laboració en aquest cas de l'Ajuntament de Maspujols. L'objectiu és donar un valor social a la recollida selectiva dels residus i destinar els diners que s'aconsegueixin amb l'increment de la recollida selectiva a projectes decidits per la ciutadania dels municipis adherits al projecte. La Bona Brossa compta amb el suport de l'Agència de Residus de Catalunya, Ecoembes i Ecovidrio.

Publicitat