Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El GEPEC-EdC denuncia “l’incompliment del Pla General de Reus” per part de l’Ajuntament

Els ecologistes asseguren que a la zona blava de davant la Biblioteca Xavier Amorós, on ara es vol traslladar la parada del bus interurbà, hauria de ser una zona verda

L'àrea de zona blava de Riudoms, davant la biblioteca Central Xavier Amorós a Reus L'àrea de zona blava de Riudoms, davant la biblioteca Central Xavier Amorós a Reus CEDIDA
Medi Ambient Redacció Infocamp
Divendres, 29 Març 2019 10:45

GEPEC - Ecologistes de Catalunya (EdC) ha denunciat “un nou incompliment del Pla General de Reus per part de l’Ajuntament de la ciutat”. Segons els ecologistes, la intenció del consistori reusenc per traslladar l’actual parada del bus interurbà de la plaça de les Oques a la zona blava de l'àrea de Riudoms, situada davant de la Biblioteca Central Xavier Amorós, respon a la seva voluntat per consolidar la vulneració del que planteja el planejament de la ciutat, ja que, aquesta zona blava, segons el Pal General de Reus, i tal com asseguren els ecologistes, hauria de ser una zona verda.

“Aquesta zona blava en realitat i segons es determina en el planejament urbanístic de la ciutat, és una zona verda”, asseguren des de GEPEC - EdC . Els ecologistes expliquen que “per tal de suplir la manca d’aparcaments en aquesta zona de la ciutat es va aprovar, de forma transitòria, la creació de la zona blava en un espai que el planejament de la ciutat marcava que era una zona verda” i afegeixen que “aquesta zona blava podia funcionar fins que fos inaugurat el pàrquing, moment en que s’havia de revertir la situació i fer efectiu allò que marca el Pla General de la ciutat”.

L’any 2006 es va inaugurar el pàrquing del passeig, però la zona blava, després de 13 anys, continua en actiu, tal com descriuen des de GEPEC - EdC. En aquest sentit, asseguren que, tot i això, l’Ajuntament va decidir “sacrificar una zona verda de la ciutat i mantenir la zona blava en un clar esperit recaptatori”, de manera que es va “vulnerar” el que preveia el Pla General de Reus. Els ecologistes lamenten que “aquesta situació ens posa novament damunt la taula la manca de sensibilitat ambiental que reiteradament ens ha anat mostrant l’Ajuntament de Reus” i cataloguen la situació com “molt greu”.

“La necessitat d’un pla estratègic de zones verdes”

Per tots aquests motius, des del GEPEC - EdC reclamen “una urgent rectificació a l’Ajuntament de Reus que deixi sense efecte l’anunciada construcció de la parada de busos i que inici d’immediat els tràmits per revertir la irregularitat comesa durant tants anys”. Els ecologistes parlen també de “la necessitat d’ un pla estratègic de zones verdes de la ciutat de Reus”, el qual “hauria d’analitzar la situació actual, la necessitat futura que Reus tindrà de noves zones verdes i la possibilitat de dotar de zones verdes els barris més mancats”, com també “determinar com han de ser les zones verdes de la ciutat”. A més, demanen també “un debat públic” perquè la ciutadania pugui participar sobre “quin model de ciutat volen”. Des del GEPEC - EdC asseguren que es reserven el seu dret a “prendre les accions legals que es considerin oportunes en cas que l’Ajuntament de Reus tiri endavant amb el projecte que aquí s’ha denunciat”.

“L’Ajuntament de Reus porta 13 anys devent una zona verda als reusencs i reusenques, ja és hora que aquesta zona verda sigui una realitat”, conclouen.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: