Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Ajuntament de Tarragona suspèn l'aplicació del nou decret sobre la gestió de les colònies de gats

L'ONG Nova Eucària ho ha confirmat després d'una reunió mantinguda avui amb el govern de Tarragona 

Imatge d'arxiu d'una colònia de gats Imatge d'arxiu d'una colònia de gats ARXIU / INFOCAMP
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dijous, 28 Març 2019 19:39

El govern municipal de Tarragona ha decidit suspendre el Decret 2019/2801 sobre gats ferals, segons ha confirmat l'ONGD Nova Eucarìa, després de mantenir una reunió. L'anunci del nou decret municipal havia aixecat força polseguera fins al punt que una plataforma d'entitats protectores que gestionen colònies de gats a la ciutat i al territori van rebutjar-lo per considerar que la seva aplicació podria acabar "amb el 90% de les colònies de gats", donat que preveia mesures que deixava els gats ferals "exposats a pràctiques il·legals i injustes".

Des del dilluns passat, la direcció de Nova Eucària (NEC) ha estat mantenint una sèrie de reunions amb membres de l'equip de govern de Tarragona, després que dimarts esclatés la crisi que ha ocasionat l’aplicació del decret aprovat per l’equip tècnic de la Regidoria de Serveis a la Persona.

Aquesta tarda, l'entitat animalista -que va ser l'impulsora de l'ordenança municipal sobre la protecció, la tinença i la venda d'animals- ha arribat a un acord amb el govern municipal per a la suspensió de l’aplicació i els efectes del decret "fins que es valorin els criteris plantejats i debatuts que actualment suposen la vulneració de la llei vigent". En aquest sentit, Nova Eucària també constata la voluntat del govern tarragoní "de no vulnerar la Llei catalana de protecció animal", fet que suposaria disposar d’una norma municipal que recollís els criteris per la gestió de control de colònies felines, per poder mantenir els gats ferals sans i estalvis i, finalment, treballar per un pla de gestió integral per la ciutat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: