Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Ajuntament de Reus, pioner en la mobilitat compartida amb dos vehicles híbrids

La ciutat engega el projecte pilot Yukõ que s'està desenvolupant a altres ciutats europees

El president de Toyota España, Miguel Carsi; l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i altres membres del govern municipal i de Toyota davant els nous vehicles El president de Toyota España, Miguel Carsi; l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i altres membres del govern municipal i de Toyota davant els nous vehicles MAR ROVIRA / ACN
Medi Ambient ACN
Dijous, 21 Març 2019 18:28

L'Ajuntament de Reus ha apostat per una mobilitat compartida amb el projecte Yukõ de Toyota, presentat aquest dijous al migdia. Amb la signatura d'un conveni, el consistori posarà en marxa dos vehicles híbrids a partir del dilluns que ve amb els quals els treballadors de Serveis Socials i el Servei de Tecnologies de la Informació i Telecomunicacions es podran desplaçar durant sis mesos. Es tracta d'una prova pilot pionera donat que és el primer consistori que engega un projecte d'aquestes característiques. La companyia de vehicles desenvolupa projectes similars a les ciutats europees de Venècia, Copenhaguen i Dublín. Segons el president i CEO de Toyota a Espanya, Miguel Carsi, s'ha escollit la capital del Baix Camp per la "confluència de proactivitat i vocació de servei en àrees de mobilitat".

L'Ajuntament de Reus serà la primera administració europea que posarà en funcionament el projecte Yukõ, el "carsharing" corporatiu de Toyota. El personal del consistori podrà fer ús de dos vehicles híbrids -dels models C-HR i Yaris- per als seus desplaçaments laborals. Els treballadors només hauran de reservar els vehicles a través d'una aplicació mòbil, seleccionar l'estació de recollida, triar el vehicle que vulguin i definir la durada del servei. Finalment, en tindran prou amb el telèfon per començar a circular, atès que el sistema no necessita claus físiques ni targetes.

Segons el president i CEO de Toyota a Espanya, Miguel Carsi, el pla pretén cobrir una necessitat de mobilitat compartida que garanteixi l'operativitat del consistori amb una flota adequada i eficient. Carsi ha subratllat que aquests vehicles -pensats per a espais urbans- poden circular més d'un 70% del recorregut en mode elèctric i, això, permet reduir les emissions contaminants. "Confiem que aquesta experiència ens permeti continuar avançant en el desenvolupament de solucions de mobilitat per a totes les necessitats", ha afirmat el responsable de la companyia.

Per la seva banda, l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha destacat que l’aposta pel cotxe compartit és un "orgull" per a la ciutat. Segons Pellicer, l'acord signat aquest dijous servirà per "guiar les decisions del govern" en qüestions de mobilitat en els pròxims anys. "És una clara aposta per promocionar els vehicles híbrids i elèctrics, i incentivar la mobilitat sostenible, que passa per facilitar el seu ús", ha sostingut el batlle.

El consistori i la companyia d'automoció treballaran conjuntament durant els sis propers mesos per analitzar el funcionament del servei i avaluar-ne els resultats."La línia que encetem és una aposta clara en la direcció d'avançar en el concepte ‘smart’, les tecnologies i la innovació", ha tancat Pellicer.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: