Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

infocamp baner municipals 26m 2

L’ACA requereix informació al Port de Tarragona i a l’AEQT pel vessament de boletes de plàstic de la Pineda

L'Agència Catalana de l'Aigua vol aclarir si l'origen ha estat un succés ocorregut en el mar, o bé es tracta d’un abocament produït en línia de costa o en els voltants del Port

La imatge que va fer servir el regidor Téllez per denunciar el cas ha estat una de les tres fotos guanyadores del concurs de l’Agència del Dia Mundial de l’Aigua de la categoria de plàstics La imatge que va fer servir el regidor Téllez per denunciar el cas ha estat una de les tres fotos guanyadores del concurs de l’Agència del Dia Mundial de l’Aigua de la categoria de plàstics MARIO TÉLLEZ
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dijous, 14 Març 2019 07:42

En resposta al grup muncipal Vila-seca en Comú, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha comunicat al regidor Mario Téllez, que, abans d'informar l'organisme competent en navegació marítima, és necessari aclarir definitivament si l'origen d'aquest incident ha estat un succés ocorregut en el mar, o bé es tracta d'un abocament produït en la línia de costa o en els voltants del Port de Tarragona.

Per aquesta raó, l’ACA indica que s'ha procedit a requerir informació, tant al Port de Tarragona com a l'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT), per a que aportin dades relatives a les empreses i activitats que treballen amb aquests productes o en fabriquen, així com relatives al trànsit dels mateixos que es va registrar en les dates precedents a l'incident. També han requerit informació sobre els processos de càrrega i descàrrega d'aquests productes en el Port.

Un cop s'hagi rebut la informació requerida, es procedirà a realitzar inspeccions i a valorar els esdeveniments ocorreguts, per tal de poder determinar l'origen del problema i prendre les mesures pertinents amb la finalitat que no es repeteixi.

Des de Vila-seca en Comú es mostren més optimistes amb aquest nou comunicat i asseguren que "les pressions reiterades han estat clau per aconseguir que no s’arxivi el cas, tal i com semblava que succea en el darrer comunicat emès per part de l’agència a l'agrupació".

No hi mal que per bé no vingui

Per altra banda i, com a curiositat, els comuns de Vila-seca han comunicat que la imatge que va fer servir el regidor Téllez per denunciar el cas ha estat una de les tres fotos guanyadores del concurs de l’Agència del Dia Mundial de l’Aigua de la categoria de plàstics. El lliurament es farà el proper 20 de març al Palau Robert de Barcelona.
.

 

Publicitat