Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Veïns de Sant Salvador alarmats per una gran tala de pins al Mas d'en Garrot

Agricultura autoritza la tala al propietari de la finca com a mesura per evitar incendis

Tres veïns de Sant Salvador abracen un dels pins centenaris tallats Tres veïns de Sant Salvador abracen un dels pins centenaris tallats CEDIDA
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dijous, 28 Febrer 2019 07:50

Un grup de veïns del barri tarragoní de Sant Salvador han denunciat aquesta setmana a través de les xarxes socials una tala de nombrosos pins en una finca privada de 59 hectàriees del Mas d'en Garrot, en una zona forestal entre Sant Salvador i Els Pallaresos. Els veïns s'han mostrat sorpresos per la magnitut de l'actuació que va a càrrec d'operaris de l'empresa Gil Forestal de Pena-roja de Tastatavins del Matarranya (Terol). Una de les portaveus, Carmen Rodríguez, ha denunciat que "estan talant l'únic pulmó verd de la ciutat", alhora que lamenta que molts d'aquests arbres són centenaris.

 

pins tallats Sant Salvador

El propietari de la finca compta amb el permís de la Generalitat per poder fer aquesta actuació forestal. Des d'Agricultura consideren aquesta acció necessària com a mesura preventiva per evitar futurs incendis donat que la reducció de massa forestal contribueix a disminuir l'afectació d'un hipotètic foc. També assenyalen que alguns d'aquests arbres estan corcats o en mal estat i, per tant, podrien tenir el risc de caiguda com ja va passar altres vegades.

arbres tallats Sant Salvador

Més enllà d'actuacions preventives, es desconeix quins són els objectius del propietari envers el futur ús d'aquests terrenys que formen part de l'Anella Verda. No es descarta que se li donés un ús agrícola.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: