Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Podem Catalunya proposa un estudi hidràulic "urgent" sobre la zona inundable de Coma-ruga i Sant Salvador

La diputada Yolanda López ha presentat la proposta de resolució a la Mesa del Parlament perquè la problemàtica sigui tractada a la Comissió de Territori

Imatge d'arxiu d'una inundació al barri marítim del Vendrell Imatge d'arxiu d'una inundació al barri marítim del Vendrell CAPTURA DE PANTALLA DE RTV EL VENDRELL
Medi Ambient Redacció Infocamp
Diumenge, 24 Febrer 2019 10:29

Els diputats del grup parlamentari Catalunya En Comú Podem Yolanda López i David Cid han presentat una Proposta de resolució a la Mesa del Parlament sobre la problemàtica de la zona inundable de Coma-ruga i Sant Salvador (El Vendrell), per tal que sigui substanciada davant la Comissió de Territori del Parlament.

Els Comuns recorden que, des de fa anys, els barris marítims del Vendrell pateixen de forma sistematitzada les conseqüències "d’una deficitària planificació urbanística per la manca d’un sistema de recollida d’aigües fluvials, així com una mala gestió dels sistemes hídrics i fluvials".

El grup parlamentari exposa que, a més de les inundacions, la llera de la Riera de la Bisbal recorre el municipi fins a la desembocadura a la zona de Sant Salvador. Aquesta llera, en la seva desembocadura, divideix la zona de Sant Salvador de manera que en dies de fortes pluges "el trànsit entre banda i banda de la llera queda impossibilitat a causa de la manca d’infraestructures", assenyalen. Els diputats també lamenten que els dies en què aquesta via queda tallada per protecció civil a causa de la crescuda de la Riera, "els veïns i les veïnes han de variar la seva ruta amb una volta de 15 km per anar a la població veïna de Calafell, quan el recorregut normal és de menys de 3 km".

Per això, Catalunya En Comú Podem proposa la realització "urgent" d’un estudi hidràulic de la Riera de la Bisbal al seu pas pels barris marítims del Vendrell fins a la seva desembocadura a Sant Salvador. Un cop finalitzat l’estudi, "s’hauran de realitzar actuacions puntuals per evitar noves inundacions, mentre que l’Agència Catalana de l’Aigua haurà de dissenyar un projecte, en el termini màxim d’un any, que resolgui de manera definitiva el problema", conclou la diputada.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: