Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Inversió de 2,2 MEUR a Valls per millorar el sanejament i integrar els tres torrents a la ciutat

L’ACA preveu desmuntar la depuradora del Fornàs

El conseller de Territori, Damià Calvet, entre l'alcalde de Valls, Albert Batet, i el delegat del Govern, Òscar Peris, durant una visita al torrent del Catllar, a Valls El conseller de Territori, Damià Calvet, entre l'alcalde de Valls, Albert Batet, i el delegat del Govern, Òscar Peris, durant una visita al torrent del Catllar, a Valls TERRITORI I SOSTENIBILITAT
Medi Ambient ACN
Divendres, 22 Febrer 2019 20:31

El pla per millorar el sanejament i per recuperar els tres torrents que travessen el nucli urbà de Valls es posa en marxa, segons ha anunciat aquest divendres el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, en una visita a la ciutat. L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) té previst invertir uns 2,2 MEUR en la retirada dels col·lectors soterrats sota les lleres i en el tancament de la depuradora del Fornàs. Les actuacions podrien començar el 2021. El primer pas serà la signatura del conveni per articular la redacció del projecte constructiu. L’acord preveu que l’ACA aporti el finançament necessari -uns 126.000 euros- i que el consistori assumeixi la redacció del projecte.

El conseller ha garantit que trauran la xarxa de clavegueram que discorre per les lleres dels torrents. Calvet, que ho ha titllat com un fet “impropi” del segle XXI, ha afirmat que l’actuació permetrà millorar el sistema i desmuntar la depuradora del Fornàs, que genera molèsties als veïns.

El conseller s’ha mostrat partidari de convertir els espais recuperats dels torrents en via verda, tal com preveu l’Ajuntament. El projecte ha de permetre recuperar ambientalment i social els 11,5 quilòmetres de cursos fluvials que creuen el nucli urbà: els torrents del Catllar, de la Xamora i del Sant Pou.

El del Sant Pou és el que presenta un millor estat de conservació ambiental, en part perquè l'ha afectat amb menor mesura el desenvolupament urbanístic de Valls i, a la vegada, perquè per la seva llera no hi passa la xarxa de col·lectors que es va instal·lar a finals del segle passat.

Aquesta xarxa ha afectat de manera molt negativa la conservació dels torrents, tant per les fuites d'aigües residuals ocasionades pel trencament de canonades, com per les estructures de formigó i obra que s'hi van instal·lar.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: