Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

infocamp baner municipals 26m 2

Els Comuns demanen a la Generalitat que estudiï la repercussió mediambiental de les boles de plàstic de la Pineda

La diputada d'En Comú Podem, Yolanda López, vol saber el grau de toxicitat de les boles que van aparèixer a la platja, després que Mare Terra advertís que podrien ser "molt perjudicials" per als animals marins

Boles que van aparèixer a la platja de la Pineda, a finals de gener Boles que van aparèixer a la platja de la Pineda, a finals de gener VILA-SECA EN COMÚ
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dimarts, 19 Febrer 2019 08:03

El cas de les milions d’esferes de plàstic que van apareixer a la Platja de la Pineda el passat més de gener ha arribat al Parlament de Catalunya, després de les gestions realitzades pel Grup Municipal de Vila-seca en Comú. 

Els comuns han informat que dos tècnics ambientals de la fundació Mare Terra es van traslladar al lloc dels fets per poder estudiar in situ quina era la situació al litoral. I van comprovar que "és una circumstància molt greu ja que hi ha una gran acumulació d'esferes de plàstic, que són molt perjudicials per al medi ambient i de manera especial per als animals marins, atès que, en ser molt semblant als ous dels peixos, són ingerits per molts animals marins suposant una sèrie d'amenaces per a la diversitat de la fauna i la flora marina".

Per la seva banda, l’Agència Catalana de l’Aigua també va iniciar una investigació. Des de l’Agència consideren que probablement les esferes de polietilè podrien provenir de la càrrega i descàrrega dels vaixells que arriben pel mar.

Davant aquesta situació, des de Vila-seca en Comú no s’han donat per satisfets amb la resposta de l’ACA i s’han posat en contacte amb els parlamentaris de Catalunya en Comú Podem, per tal d'investigar quines empreses treballen amb aquest material i depurar responsabilitats. Per aquest motiu, la diputada tarragonina dels Comuns, Yolanda López, ha demanat a la Conselleria de Medi Ambient que estudiï la repercussió mediambiental i el grau de toxicitat de les boles de polietilè que van aparèixer a la platja.  

 

Publicitat