Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes invertirà 700.000 euros en la millora de l’eficiència del sistema

L’Assemblea valora com a positiva i necessària la participació de la Comunitat en la Taula del Siurana-Riudecanyes, que es constituirà demà

Placa del 1966 on es pot llegir la inscripció del lliurament del domini de les aigües de l'embassament a la Comunitat de Regants Placa del 1966 on es pot llegir la inscripció del lliurament del domini de les aigües de l'embassament a la Comunitat de Regants ARXIU / INFOCAMP
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dimarts, 04 Desembre 2018 10:28

La Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes va aprovar el passat 30 de novembre, en Assemblea General, destinar 700.000 euros a la millora del sistema que gestiona amb actuacions destinades a la renovació de la xarxa i a l’aplicació de sistemes d’automatització, que permetran millorar tant l’eficiència en el consum de l’aigua, com el control i la gestió del recurs hídric que distribueix als usuaris membres de la comunitat.

També es realitzaran actuacions de neteja i millora de l’assut del canal que permet la captació d’aigua per transferir-la a l’embassament de Riudecanyes i que està situat a 1,5 km, aigües avall, de la presa de Siurana.

La Comunitat de Regants ha realitzat unes inversions de més de 15 milions d’euros en els darrers 20 anys, destinades a implementar millores en la xarxa de distribució d’aigua per millorar l’eficiència del sistema i afavorir l’estalvi d’aigua.

D’altra banda, la Junta va aprofitar l’Assemblea General per donar a conèixer als membres de la Comunitat la convocatòria, el proper 5 de desembre, per part de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat, de la constitució de la Taula del Siurana-Riudecanyes, en la qual la Comunitat hi serà representada com a membre permanent. L’Assemblea va acceptar aquesta participació i va acordar que qualsevol resolució de la Taula que afecti directament als interessos de la Comunitat, haurà de ser referendada per l’Assemblea General.

Els membres de la Junta es van mostrar favorables a l’entesa i la cooperació entre comarques i territoris, reiterant que sempre ha estat així com ho demostra el conveni de cooperació amb la Mancomunitat TOPOGRAPO el 2001. La Junta constatà la necessitat de la participació de totes les parts implicades, per tal que tots els punts de vista s’exposin a la Taula i permetin arribar a una solució sostenible des del punt de vista jurídic, mediambiental, econòmic i social.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: