Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els alumnes de Valls intercanvien un 71% dels objectes que porten al Mercat del RECanvi

Es tracta d'una dels actes destacats organitzats amb motiu de la Setmana Europea de Prevenció de Residus

El 3r Mercat del RECanvi Escolar a comptar amb la participació de l’alumnat de 5è curs de primària de totes les escoles de Valls El 3r Mercat del RECanvi Escolar a comptar amb la participació de l’alumnat de 5è curs de primària de totes les escoles de Valls AJUNT. DE VALLS
Medi Ambient Redacció Infocamp
Dilluns, 03 Desembre 2018 18:41

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2018, que es va celebrar entre el 17 i el 25 de novembre, va tenir com a objectiu generar sensibilitat envers la prevenció, la reutilització i el reciclatge dels residus. Per això el Departament de Medi Ambient de l'Ajuntament de Valls es van organitzar diversos actes centrats especialment en fomentar l'allargament de la vida útil dels objectes.

Mercat del RECanvi Escolar (RECanvi = Reduir, estalviar i compartir)

El passat dimarts 20 de novembre es va celebrar la 3a edició del Mercat del RECanvi Escolar, esdeveniment que va comptar amb la participació de l’alumnat de 5è curs de primària de totes les escoles de Valls (265 alumnes). A l'acte, que es va celebrar al Kursaal, cadascun dels nens va portar fins a quatre objectes (jocs i joguines, roba, material escolar, llibres o material esportiu) per tal d'intercanviar-los per objectes d'altres alumnes. Un dels objectius de l'activitat és sensibilitzar els escolars sobre la possibilitat de reutilitzar molts dels objectes que guardem a casa i que ja no utilitzem, allargant així la vida útil de les coses, i sobretot compartint-les amb altres nens i nenes.

mercat RECanvi escolar

Pel que fa als resultats, els alumnes van portar al Mercat un total de 745 objectes, dels quals se'n van intercanviar 526 (el 71%), de manera que es va evitar la generació de 139 Kg de residus. El percentatge d’objectes intercanviats ha augmentat de forma significativa respecte els anys anteriors, ja que en la 1a edició va ser del 65% i en la 2a del 63%. L’avaluació posterior que es va fer de l’activitat entre tots els assistents va ser molt positiva i, especialment entre els nens i nenes, que demanaven de repetir l’activitat un altre any.

Sessió informativa sobre l'Economia Circular

El dimecres 20 de novembre es va dur a terme a la sala d'actes de l'IEV la sessió informativa 'Què és l’economia circular? Estratègies empresarials per caminar cap a la sostenibilitat'. L’economia circular és una estratègia que té per objectiu reduir tant l'entrada de materials com la producció de residus, tancant així els cicles o fluxos econòmics i ecològics dels recursos.

xerrada economia circular

 

La sessió va anar a càrrec d’Alfred Vara, cap del Departament de Prevenció de residus i eficiència dels recursos de l’Àrea d’Economia circular de l’Agència de Residus de Catalunya.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: